Zuinige zege Real, nieuw verlies Betis

Tonnelier Caroline

Real Madrid heeft op eigen veld met het kleinste verschil gewonnen van Getafe.  Ronaldo zorgde voor het enige doelpunt van de partij.  Real Betis leed alweer een nederlaag.  De bekerwinnaar ging met 2-1 onderuit op het veld van Celta de Vigo.  Athletic Bilbao en Atlético deelden de punten na een 1-1 gelijkspel.

Real Madrid speelde een barslechte wedstrijd tegen een enthousiast en vol vertrouwen spelend Getafe.  De bezoekers namen de wedstrijd onmiddellijk in handen en kregen ook een aantal goede kansen.  Vooral Riki begon uitstekend aan de partij.  Hij was ook dicht bij de openingstreffer, maar stootte vanuit een scherpe hoek op het doelkader.  De Koninklijke dook eigenlijk maar één keer op voor het doel van Calatayud.  Na 18 minuten mocht Ronaldo alleen op de Getafe-doelman afgaan en hij werkte koel af.   De bezoekers claimden handspel van de Braziliaan, maar daar had scheidsrechter Vitienes geen oren naar.  Aan de overkant reageerde de man in het zwart ook niet op een duidelijke strafschopfout.  Getafe bleef ook in de tweede helft de wedstrijd domineren en dwong opnieuw een aantal kansen af.  Scoren lukte echter niet, ook niet na de uitsluiting van Beckham iets voor het uur.  Het bleef dan ook 1-0 voor de Koninklijke, een onverdiende zege na een zwakke partij van Real.  De hamvraag blijft hoe lang Luxemburgo nog coach blijft.  Na de wissel van Ronaldo voor Gravesen kreeg de Braziliaan immers opnieuw een fluitconcert over zich heen.

Voor Real Betis wil het maar niet lukken in de competitie.  De Andalusiërs verloren op het veld van promovendus Celta de Vigo met 2-1.  De wedstrijd begon uitstekend voor de thuisploeg.  Al na vijf minuten zette Canobbio op aangeven van Placente de 1-0 op het bord.  Een kwartier later leek de wedstrijd al gespeeld toen Baiano de voorsprong van de thuisploeg verdubbelde.  Betis probeerde nog wel iets terug te doen, maar het was wachten tot de slotminuten alvorens Edu de aansluitingstreffer tegen de netten kopte.  Verder kwamen de bezoekers echter niet meer en in de laatste seconden werd Oscar Lopez ook nog uitgesloten met een tweede gele kaart.

Atlético Madrid kwam op het veld van Athletic Bilbao al na twaalf minuten op voorsprong via Kezman.  In een tegenvallend vervolg van de wedstrijd deden de hoofdstedelingen geen moeite om de voorsprong verder uit te breiden, terwijl de thuisploeg zijn wil niet kon opdringen.  De Madrilenen leken dan ook op de overwinning af te stevenen, tot Orbaiz in de slotseconden de gelijkmaker binnenkopte.  Het Baskische doelpunt viel in de zesde minuut van de blessuretijd.  Nochtans moesten er maar vijf minuten overgespeeld worden, maar scheidsrechter González Vázquez verlengde de blessuretijd omdat Athletic-supporters een bommetje op het veld hadden gegooid.