Analyse Aalter en Eine pakken gouden punten

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Aalter en Eine pakken gouden punten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De 13de speeldag bleek voor Eendracht Aalter en WIK Eine een geluksdag want het bedreigde Oost-Vlaamse duo pakte gouden punten. Anderzijds konden Oostnieuwkerke en SK Lovendegem hun kritieke situatie niet ombuigen. Bovenaan heeft Oudenaarde de leidersplaats weer ingenomen en bleef het West-Vlaamse derby tussen Wevelgem en WS Lauwe onbeslist.
 
Blijkbaar heeft kersverse trainer Patrick Moens het concept gevonden om Aalter beter voor de dag te laten komen tevens te benadrukken met doelpunten. Tegen subtopper Diksmuide haalden de rood-witten immers zwaar uit met vier doelpunten. Onmachtige en onmondige West-Vlaamse bezoekers konden de schade in de eerste helft beperken tot één doelpunt. Na de hervatting hanteerde Aalter met drie doelpunten genadeloos de bijl.
 
WIK Eine stuntte bij Gent-Zeehaven alhoewel de thuisploeg reeds vrij vroeg op voorsprong was gekomen via een elfmeter omgezet door Browaeys. Nadien compenseerde ref Salembier een aangeschoten bal op tuisspeler Criel evenzeer met een penalty zodat de bezoekers fortuinlijk  langszij klommen. Nog voor rust knalde Vandesompel de bezoekende verdubbeling op het bord. In de tweede helft miste Gent-Zeehaven de nodige inspiratie en doeltreffendheid om taaie en gedreven bezoekers van de kook te brengen.
 
Twee andere bedreigden bleven op hun puntenhonger zitten. Nochtans bood SL Lovendegem bij subtopper URS Centre fors verweer. Wanneer drie minuten na de hervatting Ciani een eerste keer toesloeg doofde langzamerhand het licht bij de bezoekers. En wanneer De Maertelaere ongelukkig in eigen doel besloot konden de Oost-Vlamingen het helemaal vergeten.
 
Bovenaan de rangtabel heroverde SV Oudenaarde weer de leidersplaats na nipte thuiswinst tegen middenmoter Peruwelz. Een pril openingsdoelpunt via De Grande gaf de thuisploeg de gelegenheid om rustig die eerste helft te controleren. Enkele minuten voor rust kreeg Peruwelz een moker te verwerken toen aanvankelijk een tegenstoot van Mafrici werd beantwoord via een actie opgezet door De Ridder en koelbloedig afgewerkt door Vergucht.
 
In de tweede helft kon Rosier milderen terwijl Oudenaarde in het slotkwartier meerdere kansen verknoeide al kende de ingekomen De Coordemeter brute pech met een loeier op het bezoekende doelhout.
 
Met één wedstrijd meer is VG Oostende na de ruime zege tegen Oostnieuwkerke medeleider geworden. Desondanks mag men zich niet blind staren op het cijfermateriaal want de kustploeg kreeg het knap lastig tegen een nooit aflatend en gehandicapt Oostnieuwkerke. Vooral in de eerste helft waren beide ploegen aan mekaar gewaagd. Aanvankelijk opende Narayaninnaiken de score voor de thuisploeg. Drie minuten later bracht bezoekende aanvoerder Moerman met een verre poging de stand in evenwicht.
 
Na de hervatting bleek Oostnieuwkerke niet meer in staat hetzelfde weerwerk te bieden van voor rust. Maar het was slechts in het slotkwartier dat de kustploeg zekerheid van winst vastlegde via De Rycke, Syx en Depoorter.
 
Met een doelpunt net na de hervatting via Vander Stricht hield Winkel Sp. de volle pot aan huis. Verder werd het een gelijkopgaande partij waarna Rumbeke in het slot alles op alles zetten en zelfs doelman Vercaempt mee in de aanval trok. Niets baatte echter want de thuisploeg hield het been stijf.
 
Na vijf minuten leek Zottegem, met de openingstreffer via Spitaels, op weg naar een doelpuntenfestival bij hekkensluiter Gistel. Het bleef echter wachten op die verdubbeling tot op het uur toen Van Durpel scoorde al had even voordien Vandenabeele de Gistelse lat getroffen. Dominerende bezoekers maakten in het slotkwartier de klus af via Brecht Moreels en Spitaels.
 
Wevelgem City heeft er alles aan gedaan om alsnog een tweede  thuiszege te boeken tegen het ongeslagen WS Lauwe. Maar blijkbaar was de thuisploeg onzeker wegens slechts starten met één spits. Nadat de ref een strafschopfout op bezoeker Da Silva weigerde kon Mathieu Delaere de bezoekers op voorsprong tillen. In die eerste helft profileerde Lauwe zich niettemin tot de betere ploeg.
 
Blijkbaar had City-trainer Vervaeke zijn spelers de levieten gelezen en middels enkele verschuivingen zag men een beter Wevelgem op de grasmat. Zo moest bezoekende doelman Pascal Mestdagh met een knappe save de gelijkmaker van Gregory Nuyttens verhinderen. En nadat de thuisploeg alsmaar beter in de wedstrijd kwam sloeg Lauwe na een corner en via Kevin Verkinderen een tweede maal toe.
 
Een opdoffer bleek dat niet te zijn voor de thuisploeg want twee minuten later milderde Andy Callewaert en kreeg het West-Vlaamse derby een nieuw elan. De thuisploeg drukte Lauwe in eigen kamp terug en dat zou resultaat opleveren wanneer Kevin Van Engeland vier minuten later met  een ,,toppot’’ gelijkstelde. Overigens een terechte uitslag waarbij Wevelgem slechts na rust zijn ware gedaante toonde.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties