Analyse Ukkel en Berchem doen goede zaak

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Ukkel en Berchem doen goede zaak
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In vierde klasse B waren alle schijnwerpers gericht op de topper tussen Ukkel en Kontich. De meeste doelpunten vielen zondag in Berchem-Meldert dat een voorhistorische uitslag kende.


De wedstrijd tussen Berchem en Meldert leek op papier niet echt een spectaculaire partij, op het veld was dit wel het geval. Er vielen maar liefst tien doelpunten. Berchem haalde twee keer achterstand op, Meldert kwam nog terug tot 4-4 alvorens nog twee doelpunten te slikken. Berchem lijkt eindelijk gelanceerd en staat nu al op de tweede plaats. Verbroedering Meldert is na deze nederlaag voorlaatste.

Want Opwijk, dat Meldert op de hielen zat, won verrassend op het veld van Eendracht Opstal. Opwijk wist in deze derby dus voor het eerst punten te pakken buitenshuis. Opstal kwam zwak voor de dag en kan al drie weken niet meer winnen.

Lebeke-Aalst legde pas in het laatste halfuur de basis voor zijn zege tegen Grimbergen. Na een paar mindere weken heeft Lebeke-Aalst door thuisoverwinningen tegen Londerzeel en Grimbergen weer de aansluiting met de subtop gevonden. Grimbergen daarentegen zakt weer naar de degradatiezone en ziet Opwijk op gelijke hoogte komen. De blauw-witten lijken ook met een penaltycomplex te zitten: drie strafschoppen gekregen dit seizoen, drie gemist.

Bij Rode-Verrewinkel mogen ze stilaan beginnen te panikeren, de achterstand op de eerste plaats die zicht geeft op redding bedraagt nu al negen punten. Ook tegen Schoten ging Rode weer de boot in. Er zal heel wat versterking moeten komen om dit Rode in vierde klasse te houden. Schoten blijft het goed doen in de middenmoot van het klassement.

Titelkandidaat Dilbeek hield de punten thuis tegen RC Lebbeke. Dilbeek staat nu achtste, maar de achterstand op de top van het klassement is allesbehalve onoverkomelijk. Lebbeke bevindt zich nu op een twaalfde plaats.

Bijna twee maand moest Kampenhout wachten op een overwinning, maar het afgelopen weekend was het weer zover. Met 2-1 werd er verdiend gewonnen van SV Temse. Kampenhout hoopt nog een reeksje neer te zetten zodat ze uit de problemen zijn aan het begin van de winterstop. Temse heeft het vooral lastig in de uitmatchen.

SK Londerzeel rolde met efficiënt voetbal Olympia Wilrijk op en won makkelijk. Wilrijk bleef in het begin van de competitie op eigen veld lang ongeslagen, maar leed met het zware verlies tegen Londerzeel zijn tweede thuisnederlaag op rij. Londerzeel is niet weg te slagen uit de top vijf.

Tot slot was er dan nog de topper tussen Ukkel en Kontich waarin elke ploeg één helft voor zijn rekening nam. Het was een aangenaam schouwspel en Kontich leek na een doelpunt van Moerenhout op weg naar de zege. Leider Ukkel boog de situatie in het laatste kwartier nog om.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties