Al-Ittihad naar halve finale WK Clubs

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Al-Ittihad naar halve finale WK Clubs
Foto: © SC

Al-Ittihad heeft zich geplaatst voor de halve finales voor het WK voor clubteams. Het team uit Saoedi-Arabië versloeg het Egyptische Al-Ahly met 1-0 in de kwartfinale. In de halve finale speelt het nu tegen Sao Paulo, de Braziliaanse winnaar van de Copa Libertadores.

Doelpuntenmaker voor Al-Ittihad was Mohammed Noor. Voor Al-Ahly komt door die nederlaag een einde aan een historische reeks wedstrijden waarin het niet werd verslagen. Liefst 55 keer naëen verloor het niet. 

Aan de vooravond van het treffen tussen de winnaars van de Afrikaanse Champions League en de Aziatische Beker voor Landskampioenen ging een psychologische spelletje vooraf. Al-Ahly protesteerde bij de Fifa omdat Al-Ittihad te laat drie Braziliaanse spelers zou hebben aangemeld. De wereldvoetbalbond gaf de Egyptenaren gelijk en de Brazilianen mochten niet meedoen in het toernooi. 

Ondanks dat was Al-Ittihad zonder meer de betere van Al-Ahly. De Egyptenaren mogen straks nog wel spelen tegen de verliezer van het duel tussen FC Sydney en Deportivo Saprissa. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties