Arsenal door het oog van de naald

Yves Dekoning

Doncaster - Arsenal 2-2 (strafschoppen 1-3)

Arsenal lag ei zo na uit de Carling Cup. De Gunners speelden met een veredeld B-elftal tegen Doncaster en konden slechts op de valreep de afgang vermijden.

Arsenal was gewaarschuwd, Doncaster wipte eerder Aston Villa en Manchester City uit de League Cup. Toch stuurde Arsene Wenger tegen de ploeg uit League One niet zijn sterkste spelers de wei in. Na amper drie minuten spelen waren de Gunners al op achtervolgen aangewezen. Op aangeven van Ricky Ravenhill trapte Michael McIndoe de bal vanuit een scherpe hoek tegen de netten. Na een half uur moesten de bezoekers verder zonder Robin Van Persie, nadat de jonge Nederlander geblesseerd afhaakte.

Op het uur zorgde Quincy Owusu-Abeyie voor de gelijkmaker. Doelman Jan Budtz was kansloos nadat het schot van de talentvolle Nederlander afweek op Sean Thornton.

In de dertiende minuut van de verlengingen sloeg thuisploeg Doncaster weer toe. Paul Green werkte een voorzet van McIndoe voorbij Manuel Almunia. Ongeloof in de allerlaatste speelminuut. Gilberto Silva maakte er alsnog 2-2 van. Op assist van Emmanuel Eboue redde de Braziliaan zo op het nippertje het vel van de bezoekers.

Strafschoppen moesten voor de beslissing zorgen. Neil Roberts was de eerste die hierbij in de fout ging. Ook de pogingen van Paul Hefferman en Paul Green werden gestopt door Almunia. Budtz redde de strafschop van Alexander Hleb nog, maar het mocht niet baten voor Doncaster. Uiteindelijk voorkwam Manuel Almunia voor Arsenal de uitschakeling door uit te blinken in de strafschoppenreeks. Voor het moedige Doncaster luidde het zware verdict 1-3.

Doncaster: J Budtz, N Fenton, S Foster, S Roberts, S McDaid, J Coppinger (102 N Roberts) , S Thornton (85 P Green) , R Ravenhill, M McIndoe, L Guy (115 S Oji) , P Heffernan.

Arsenal: M Almunia, E Eboue, P Senderos, J Djourou, P Cygan, A Hleb, A Song Billong, G Silva, Q Owusu-Abeyie (78 S Larsson) , R Van Persie (33 N Bendtner) , A Lupoli (106 K Gilbert).