Valgaeren wil iets betekenen voor Club

Kristof Blomme
| 0 reacties
Valgaeren wil iets betekenen voor Club
Foto: © SC

Club Brugge is dinsdag vertrokken naar het Spaanse Benahavis. Bijna alle geblesseerden zijn weer fit, zo ook Joos Valgaeren.

Valgaeren speelde in het begin van het seizoen enkele keren mee, maar liep dan een knieblessure op. Hij lag de volledige heenronde in de lappenmand. Hij deed zijn reputatie van blessuregevoelige speler alle eer aan, waardoor hij meteen als miskoop werd bestempeld. De 29-jarige verdediger begrijpt de kritiek, maar is vastbesloten om het tegendeel te bewijzen. "Ik begrijp dat volkomen. Tot nu heb ik weinig betekend voor Club. De feiten zijn wat ze zijn, de laatste 2.5 jaar heb ik vaak met blessures gesukkeld. Ik heb bitter weinig laten zien, maar het maakt me niet uit wat men over me roept."

Nu Marek Spilar naar Japan vertrokken is heeft Valgaeren weer een concurrent minder. De centrale verdediger hoopt dan ook op een basisplaats in de terugronde. "Ik kan niet ontkennen dat een zware concurrent is verdwenen. Ook Jason Vandelannoite zal nu echter zijn kans zien en er wordt zelfs aan Philippe Clement gedacht. Ik kan alleen proberen tonen dat ik weer fit ben, pas dan kun je de sportieve concurrentie aangaan. Als ik niet speel zal ik ontgoocheld zijn. Zeker als ik het moet afleggen tegen een jongen van negentien. Anderzijds mag ook Jason aspiraties koesteren. Hij heeft het ongelofelijk goed gedaan. Ik brand alleszins van de ambitie. Ik ben nog geen 30 hé, al denken de mensen dat wellicht wel omdat ik al zolang meedraai."

Jason Vandelannoite arriveerde op zijn beurt pas later in Spanje. De jonge Bruggeling merkte in Zaventem dat hij zijn pas was vergeten in de wagen. Zijn moeder bracht het ding onmiddellijk naar de luchthaven, waardoor hij een vlucht later kon nemen. Hij was niet op tijd voor de training, dus mocht hij in z'n eentje drie kwartier rondjes lopen. Enkel Ishiaku trainde niet mee met een ontstoken teen. De rest van de kern is fit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties