Espanyol en Valencia doen goede zaak

Tijdens de midweek stonden in Spanje de 1/8e finales van de Copa del Rey op het programma. Barcelona en Real Madrid wonnen dinsdag al op verplaatsing en Valencia en Espanyol volgden woensdag hun voorbeeld.

Villarreal - Valencia  0-2

Valencia is nagenoeg zeker van een plaatsje in de volgende ronde van de Spaanse beker. Het won de topper van deze 1/8e finales met 0-2 bij Villarreal. Valencia en Villarreal zijn in de competitie respectievelijk de nummers drie en vier en zijn dus aan elkaar gewaagd. Dat was ook te zien tijdens de eerste helft waarin er niet gescoord werd. Tien minuten na rust was het wel raak voor de bezoekers. Regueiro opende de score voor Valencia. Nog eens tien minuten later was het over en out voor Villarreal. Eerst kreeg Barbosa een rode kaart onder de neus gestopt en twee minuten later zette Villa een strafschop om, 0-2. Volgende week woensdag staat de return op het programma.

Getafe - Espanyol  0-1

Als Jaja Coelho daadwerkelijk naar Getafe trekt zal hij meer dan waarschijnlijk niet meer kunnen deelnemen aan de Copa del Rey. Getafe verloor namelijk van Espanyol. Getafe staat nochtans behoorlijk wat posities voor op Espanyol in de Spaanse competitie en lange tijd hielden beide teams elkaar in evenwicht. Vijf minuten voor tijd wist Jarque zijn ploeg toch nog de zege, en tegelijkertijd dus ook een uitstekende uitgangspositie, te bezorgen. Ook deze terugwedstrijd is gepland voor volgende week woensdag.