Bondscoach reikt Gouden Schoen uit

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Bondscoach reikt Gouden Schoen uit
Foto: © SC

Nu woensdag, 18 januari 2006, geven Birgit Van Mol en Robin Janssens vanuit het Kursaal van Oostende afspraak voor het Gala van de Gouden Schoen, hét jaarlijkse evenement dat volledig draait rond de meest begeerde voetbaltrofee in ons land én dat naar goede gewoonte rechtstreeks wordt uitgezonden op VTM, ondanks het feit dat het voetbalcontract niet meer in hun bezit is.

De 52ste Gouden Schoen
Wie was volgens de kenners de beste voetballer in de Belgische competitie tijdens het afgelopen kalenderjaar? Wie mag dus de 52ste Gouden Schoen uit handen van bondscoach René Vandereycken in ontvangst nemen?

Het antwoord op deze vraag wordt gegeven door de gastpresentatoren, die de groepen van kenners vertegenwoordigen die aan het referendum hebben deelgenomen: Franky Vercauteren maakt de stemming bij de trainers bekend ; Aimé Anthuenis geeft de verdeling van de VIPS (gewezen laureaten, bondsleiders, enz) ; hoofdredacteur sport van Het Laatste Nieuws Guy Desmet geeft de punten van de sportjournalisten van de schrijvende pers ; en hun collega’s van radio en televisie worden vertegenwoordigd door VTM-Sportchef Dirk Deferme.

De Gouden 11
Speciaal voor deze editie van de Gouden Schoen hebben de spelers uit de eerste klasse hun ideale ploeg samengesteld: de Gouden 11. Wie vinden zij het best in de verschillende spelposities? Wie behoren volgens hen tot de beste spelers van het jaar?

Dit elftal van het jaar wordt bekend gemaakt door Bekende Vlamingen, die een boontje hebben voor voetbal en voetballers. Bovendien hebben verschillende onder hen een ludieke en verrassende reportage gedraaid, met de voetballers met wie ze het meest affiniteit hebben.
  • Stand up comedian Raf Coppens ging het afgelopen jaar helemaal in ‘t midden staan. Hij geeft zijn eigenzinnige kijk op het afgelopen voetbaljaar en op de categorie “middenvelders”.
  • Sam Gooris zocht als gastpresentator van de cagetorie “spitsen” die van Racing Genk op en onderzocht of zij over dezelfde kwaliteiten als Ronaldinho beschikken.
  • Francesca Vanthielen is naar Cercle Brugge getrokken om aan de beweeglijkheid van de “verdedigers” te werken. Zij tonen helemaal live in het Gala van de Gouden Schoen hun sierlijkste danspassen en meest gracieuze bewegingen.
  • En Tom Waes testte op zijn “Trigger”-manier het reactievermogen van de “keepers” en onthult wie er in het doel van de Gouden 11 mag staan.
Lifetime achievement award
Tijdens dit voetbalgala wordt ook een lifetime achievement award uitgereikt. De afgelopen jaren werden Luc Nilis, Marc Degryse, Marc Wilmots, Guy Thys en Raymond Goethals reeds gelauwerd voor hun indrukwekkende carrière.

Muziek
Voetbal is een feest en daar hoort uiteraard muziek bij. “X Factor”-winnaar Udo brengt helemaal live zijn single “Isn’t it time” en wordt muzikaal begeleid door de band o.l.v. Hans Francken. De band zal trouwens de hele avond lang voor de muzikale omkadering zorgen. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties