Spannende kwartfinales in Franse Ligabeker

Tijdens dinsdag en woensdag worden of werden in Frankrijk de kwartfinales van de Ligabeker afgewerkt. Monaco speelt woensdagavond nog, maar dinsdag al ging die andere favoriet, Bordeaux, er uit.

Nice - Bordeaux  2-1 (na verlengingen)

Bordeaux, het nummer twee uit de Franse Ligue 1, heeft het dus niet gered tegen het nummer 14, Nice. Op slag van rust kwam de thuisploeg op voorsprong na een doelpunt David Bellion. Die speelde twee jaar geleden nog enkele wedstrijden voor Manchester United en bracht zijn ploeg vanop de stip op voorsprong. Tien minuten na rust werd de score alweer in evenwicht gebracht door de bezoekers. Daar zorgde de Tsjech Smicer voor. 1-1 stond ook na negentig minuten op het bord en dus moest er verlengd worden. In de tweede verlenging schoot Balmont zijn ploeg naar de halve finale.

Guingamp - Le Mans  1-1  (Le Mans won met 2-3 na het nemen van strafschoppen)

Eersteklasser Le Mans kwam tegen een staartploeg uit de tweede klasse, Guingamp, met de schrik vrij. Beide ploegen waren tijdens de eerste negentig minuten niet in staat om de weg naar het doel te vinden. Dat lukte in de daarop volgende verlengingen wel. Halverwege de eerste verlenging bracht Faure de bezoekers vanop de stip op voorsprong. Net voor het einde van de tweede verlenging schoot Gonzalez zijn ploeg nog naar de strafschoppen. Daar liep het dus toch nog slecht af voor de tweedeklasser.

Nancy - Ajaccio  1-0

Woensdag in de vooravond werd het duel tussen Nancy, dat is het nummer twaalf uit de Franse Ligue 1, en Ajaccio, dat is de rode lantaarn, afgewerkt. Nancy was favoriet op papier en maakte die favorietenrol ook waar. Een doelpunt van Puygrenier iets voor het halfuur was voldoende voor de kwalificatie.