Barcelona uit de Copa del Rey

Dirk Pieters

FC Barcelona is er niet in geslaagd de 4-2 nederlaag tegen Zaragoza uit de heenwedstrijd goed te maken. De ploeg van Frank Rijkaard ligt er dus al uit in de kwartfinales. Toch wonnen de Catalanen woensdagavond hun thuiswedstrijd 2-1.

In de eerste helft was Barcelona de baas en ging het op zoek naar doelpunten, maar die kwamen er pas in de 42ste minuut. Lionel Messi zorgde voor het openingsdoelpunt en tevens ook de ruststand. Even voordien kreeg sterspeler Ronaldinho de rode kaart en zo stond de thuisploeg nog een moeilijke tweede helft te wachten.

Barcelona, dat met tien man verder moest, kon nu zijn wil niet echt meer door drukken en de bezoekers kwamen beter in de wedstrijd. Iets over het uur haalde Oscar alle hoop weg bij de Catalanen. Hij trapte een bal staalhard in de winkelhaak. De Barça-doelman Jorquera kon er alleen maar naar kijken. Ook na het doelpunt kwamen de bezoekers er nog enkele keren gevaarlijk uit, maar scoren deed het niet meer. Het slotoffensief van FC Barcelona leverde in de allerlaatste minuut nog een doelpuntje op. De Zweed Henrik Larsson zorgde voor het winnende doelpunt en tevens ook de eindstand.

De ploeg van Frank Rijkaard kan zich nu volledig richten op de Champions League (tegen Chelsea) en de Spaanse competitie.