PSV gaat door na winst tegen Groningen

Dirk Pieters

PSV won woensdagavond zijn uitwedstrijd tegen FC Groningen. De Eindhovenaren stonden na een half uur al 0-3 voor, maar kwamen in de tweede helft nog bijna in de problemen toen de bezoekers nog terug in de wedstrijd kwamen. Groningen kwam terug tot 2-3, maar dat volstond niet.

PSV kreeg de eerste kans en meteen was het raak. Philip Cocu zorgde al na vijf minuten voor de eerste treffer van de avond. De PSV-aanvoerder dook bij een vrije trap van Jefferson Farfán achter de verdedigers op en twijfelde niet. Volgens vele stond Cocu buitenspel en kreeg de scheidsrechter meteen de volle lading van het thuispubliek. In de 25ste minuut was het al opnieuw raak. Voor verdediger Alex was het feit dat Rasmus Lindgren aan de kant werd behandeld met een hoofdwond, het teken om mee naar voren te gaan. De Braziliaan legde neer voor Farfán, die makkelijk kon scoren. Scheidsrechter Temmink bleef de kop van jut voor de thuisaanhang. Amper enkele minuten later zorgde opnieuw Cocu voor het doelpunt.

Na de pauze zakte PSV in en daar profiteerde Groningen maximaal van. Erik Nevland profiteerde tien minuten na de pauze van een fout van Lamey en zorgde zo voor de aansluitingstreffer. De thuisploeg bleef kansen krijgen en Koen van de Laak had de 2-3 op de voet, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door Ibrahim Afellay. Toch kwam er nog een tweede doelpunt voor Groningen. Mark-Jan Fledderus dook na 86 minuten voor Gomes en trof raak.

Jammer genoeg voor Groningen kwamen de doelpunten net iets te laat om nog een derde doelpunt te maken en zo mag PSV zich klaarmaken voor de volgende ronde.