Nog zeven kandidaten voor periodetitel

Nog zeven kandidaten voor periodetitel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met nog één speeldag voor de boeg, zijn er op papier maar liefst nog zeven kandidaten om winnaar te worden van de tweede periodetitel in Derde Klasse B. CS Verviers en Sprimont (dat nog één wedstrijd achter staat, indien het deze wint komt het mee op kop) vertrekken in pole-positie aan de laatste speeldag. Franc Borains volgt op één puntje, KVK Tienen en Visé op twee, en KESK Leopoldsburg en KSK Tongeren (indien het zijn twee inhaalwedstrijden wint) op drie. In de praktijk zal het wellicht een strijd worden tussen Verviers, Sprimont, Tienen en Franc Borains. 

Koploper in de tweede periode CS Verviers ontvangt Kermt-Hasselt. De Limburgers snoepten vorige week leider KVK Tienen een puntje af. Vooral op verplaatsing lijkt het echter niet te willen lukken voor de Limburgse hoofdstedelingen, er werd pas één keer gewonnen op verplaatsing en dit was op de eerste speeldag. Verviers blijft ondanks een twee op negen nog steeds koploper. Morgen is winst wel noodzakelijk om ook daadwerkelijk periodekampioen te worden, het is niet echt waarschijnlijk dat alle achtervolgers punten zullen verliezen. Bovendien is de ploeg zelfs bij winst nog niet zeker van de periodetitel, want Sprimont kan bij een zes op zes op gelijke hoogte komen. Hierbij wordt er gekeken naar het doelsaldo. Bij winst van Sprimont morgen, wordt het nog een tijdje wachten op uitsluitsel over de periodetitel. Sprimont moet namelijk nog een inhaalwedstrijd spelen tegen Tongeren.

CS Sprimont krijgt FC Doornik op bezoek. De Henegouwers zijn één van de best voetballende ploegen van de reeks. Het belooft dus een aangename wedstrijd te worden, tussen twee ploegen die ervoor zullen gaan. Net als bij Verviers is winst noodzakelijk om nog kans te maken. Sprimont heeft het voordeel dat het weet welk resultaat het moet behalen in de inhaalwedstrijd tegen Tongeren om periodekampioen te worden. 

Franc Borains ontvangt KESK Leopoldsburg. De opdracht voor de tweede in de stand is heel duidelijk: winnen. Enkel dan maakt de ploeg nog kans op de periodetitel. Bij winst is het afwachten op de resultaten van Verviers en Sprimont, die beiden niet mogen winnen.

Voor competitieleider KVK Tienen geldt hetzelfde verhaal, enkel bij winst blijven de Vlaams-Brabanders een kansje houden op de periodetitel. Voor Tienen is dit echter net iets minder belangrijk, aangezien de eerste periodetitel reeds werd gewonnen. Bovendien belooft de wedstrijd tegen KSK Tongeren zeker geen makkelijke opgave te worden. De Limburgers behaalden een zes op zes en lijken eindelijk het goede spoor gevonden te hebben. 

De andere wedstrijden zijn:

Montegnée - Couillet
Olympic Charleroi - CG Walhain
UR Namur - Visé
Kelmis - Bocholt VV
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties