Opwijk-Berchem aan de pauze gestaakt

Steven Bologne

In Opwijk stond zondagmiddag de topper tussen Opwijk en Berchem Sport op het programma. Ondanks de zware sneeuwval koos scheidsrechter Gleton om de wedstrijd toch van start te laten gaan.

Beide ploegen sloegen de studieronde over, nog voor de vijfde minuut werd er al twee keer gescoord. In de tweede minuut schaatste Tom Schipper zich een weg naar doel en legde prima binnen; 0-1. Nog geen minuut later hingen de bordjes alweer in evenwicht wanneer Kamal Boujemaoui op hoekschop raak kopte; 1-1. Opwijk bleef op het onbespeelbare veld overeind en creëerde de beste kansen. Dimitri De Buyser omspeelde na vijf minuten spelen de bezoekende doelman en schoot naar het lege doel, Frederik Janssens kon de bal nog voor de lijn wegwerken.

Mohamed Camara vuurde een kanonskogel af richting Berchem-doel, Alan Wolfaert redde wondermooi. En nog bleef het kansen sneeuwen voor Opwijk. Zowel De Buyser als Mike Van Laethem konden de bezoekende portier aan het werk zetten, echter zonder de netten te doen trillen. De partij sneeuwde vervolgens dood, ondanks verschillende pogingen van de assistent-scheidsrechters liet scheidsrechter Gleton doorspelen. Met de rust in zicht begon het nog heviger te sneeuwen zodat aan de pauze, op aandringen van beide clubs, de partij werd afgefloten.

Scheidsrechter: Stephane Gleton
Doelpunten: ‘2 Tom Schipper 0-1, ‘3 Kamal Boujemaoui 1-1

OPWIJK: Magits, Camara, De Boeck, Stanus, De Groeve, Boujemaoui, Pannecoucke, Heremans, Van Laethem, De Buyser en El Addouly

BERCHEM: Wolfaert, Suply, Van Oppens, Sukama, Schipper, Janssens, Embrechts, Van de Zande, John Kanu, Delalieux en Snoeck