Nieuwe outfit voor Oranje

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Nieuwe outfit voor Oranje
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Nederlandse voetbalbond heeft de nationale ploeg in een ‘nieuwe outfit’ gestoken. Nu ja, nieuw, de uitrustingen zijn gebaseerd op vroegere shirts uit de rijkgevulde voetbalgeschiedenis van Oranje. Het thuisshirt is gebaseerd op een truitje waarmee de Nederlanders in 1959 aantraden. Naar de goede oude traditie is shirt ook oranje van kleur. Voor het uit-tenue doken de Nederlanders nog verder de geschiedenis in. De ontwerpers baseerden zich op een uitrusting van 1905  uit een wedstrijd tussen België en Nederland in Antwerpen. De noorderburen wonnen die wedstrijd met 1-4, na verlenginen.
 
Zowel spelers als technische staf tonen zich tevreden met de nieuwe shirts. “Mooi dat onze voetbalgeschiedenis terugkomt in beide tricots”, aldus Ruud van Nistelrooy. “Ik kan niet wachten om geschiedenis te schrijven in deze outfit.” Ook Rafael Van der Vaart toonde zich uiterst tevreden.
 
Bondscoach Marco Van Basten vertelde al dat Nederland op het WK in Duitsland een mooi figuur zou slagen in deze uitrusting. Maar zeker even belangrijk vond hij de materialen waarvan de kledij is gemaakt. “De collectie is gemaakt van materialen waardoor onze spelers nog beter gaan presteren.” Afwachten tot juli wat de tegenstanders denken van de nieuwe Nederlandse voetbaluitrusitng.

Bron: knvb.nl
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties