Bremen wint in Dortmund, Bayern gelijk

Philippe Crols

Speeldag 22 in Duitsland dit weekend en er stonden een aantal meer dan aantrekkelijke affiches op het programma. Wat dacht u van Dortmund-Werder Bremen of Hertha Berlijn-Schalke 04? Ook Hannover 96-Bayern München was verre van onaantrekkelijk.

Borussia Dortmund - Werder Bremen  0-1

Werder Bremen behaalde een zeer gevleide zege op het veld van Borussia Dortmund. Bremen had aanvankelijk het beste van het spel en dreigde ook vaak met schoten vanuit de tweede lijn, maar Weidenfeller had telkens een antwoord klaar. Langzaam aan trok de thuisploeg de wedstrijd naar zich toe. Kringe trof onder andere de paal. Bij Dortmund liepen ze ongelooflijk vaak in de Bremense buitenspelval, maar even vaak liepen ze er gewoon door. Dat leverde enorme grote kansen op, maar een doelpunt scoren lukte niet. Op het moment dat Dortmund een doelpunt leek te gaan maken was het raak aan de overkant. Sluipschutter Klasnic schoot de 0-1 vanop de rand van de zestien binnen.

In de tweede helft drukte Dortmund echter vrolijk voort, maar doelpunten scoren bleef een groot probleem. Smolarek kreeg de grootste kans. Hij trof zo onbegrijpelijk van enorm dichtbij de paal. Dortmund kreeg de bal dus niet in het bezoekende doel en zo won Bremen met 0-1.

Hertha Berlijn - Schalke 04  1-2

Hertha Berlijn geraakt maar niet van zijn grijze imago af. De ploeg uit de Duitse hoofdstad verloor met 1-2 van Schalke 04. Beide ploegen sloegen meteen de studieronde over. Al na zes minuten was het prijs voor de bezoekers. Asamoah knalde de 0-1 in doel voor de bezoekers. Het was een wedstrijd met veel inzet en veel duels, maar kansen en vooral goed voetbal bleven achterwege. Toch viel er op het halfuur een doelpunt. Madlung profiteerde van een blessure bij de Schalke-doelman. Scheidsrechter Wack vond het allemaal niet erg en keurde het doelpunt goed. Net voor rust scoorde Bajramovic voor de bezoekers echter tegen. Hij deed dat in twee tijden. In een wedstrijd met veel inzet durven er al wel eens rode kaarten vallen. Dat was in deze wedstrijd niet anders. Ernst kreeg iets na het uur een rode kaart te slikken. Het verlies van de bezoekers kwam echter niet meer in gevaar. Vijf minuten voor tijd werd Gilberto voor de thuisploeg ook nog uitgesloten, maar het bleef 1-2.

Hannover 96 - Bayern München  1-1

Bayern München heeft niet verloren op zaterdag al scheelde het allemaal niet veel. De verplaatsing naar de seizoensrevelatie Hannover96 is natuurlijk ook niet makkelijk. In de eerste helft noteerden we geen doelpunten. Bayern zat waarschijnlijk al met de gedachten bij de Champions League-confrontatie van komende dinsdag tegen AC Milan en dat werd al vroeg in de tweede helft afgestraft. Brdaric scoorde de 1-0. En toch verloor de fiere landskampioen niet in Hannover. Daar zorgde de onvermijdelijk Ballack voor. Hij scoorde een minuut voor tijd de gelijkmaker.