Analyse Londerzeel ziet achtervolgers naderen

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Londerzeel ziet achtervolgers naderen
Foto: © SC

SK Londerzeel is de verliezer van de speeldag. Londerzeel staat nog altijd aan de leiding van het klassement, maar heeft ook een wedstrijd meer gespeeld dan zijn grote concurrenten Ukkel en Berchem. Onderin lijkt het nu definitief voorbij voor Rode-Verrewinkel.

Londerzeel greep in de derby tegen Grimbergen naast winst en mocht uiteindelijk nog tevreden zijn met het gelijkspel. Feit is wel dat Londerzeel in zijn laatste drie duels telkens puntenverlies leed. Een titelkandidaat moet uiteraard beter winnen dan dat. Indien Ukkel en Berchem hun inhaalmatch winnen steken ze Londerzeel voorbij in de stand. Grimbergen blijft staat op de tiende plaats.

Het licht aan het einde van de tunnel is nog lang niet in zicht voor Dilbeek, dat op de sukkel blijft. Het slaagde er nogmaals niet in te scoren en ging thuis met 0-2 de boot in tegen Opstal, dat de wedstrijd in de slotfase besliste. Opstal is aan een uitstekende reeks bezig. Zelfs indien Berchem zijn inhaalmatch tegen Opwijk zou winnen staat Opstal nog altijd vierde. Dilbeek daarentegen gaat nog een moeilijk seizoenseinde tegemoet.

Rode-Verrewinkel en Lebeke-Aalst stonden tegenover mekaar in een heus degradatieduel. Rode moest winnen om zijn kansen op handhaving gaaf te houden. De wedstrijd eindigde op 0-1. Rode-Verrewinkel mag stilaan zijn boeken toe doen. Enkel een mirakel kan Rode nog in vierde houden. Lebeke-Aalst zette een belangrijke stap richting behoud, al zal het ervoor nog moeten vechten tot het bittere einde.

Kampenhout en Schoten hebben de punten netjes verdeeld. Ze namen beiden een helft voor hun rekening. Goetelen bleek nog maar eens van goudwaarde voor Schoten. Beide ploegen blijven in het midden staan, al leunt Kampenhout meer aan bij de onderste regionen.

Aan spektakel geen gebrek in Wilrijk-Ukkel. Het missen van een strafschop zou Wilrijk duur te staan komen. Want dan zou de treffer van Van Soom niet de 2-0 maar de 3-0 geweest zijn. Nu slaagde Ukkel onder impuls van Busschaert, die driemaal scoorde, erin om de 2-0 achterstand om te buigen naar een 2-3 voorsprong. Ukkel wist te scoren op de ideale momenten. In de slotminuten scoorde beide teams elk nog één keer. Wilrijk blijft verliezen aan de lopende band. Het staat nu zelfs voorlaatste. Ukkel doet een goede zaak in de titelstrijd.

Na een paar gelijke spelen heeft Berchem eindelijk nog eens kunnen winnen. De spelers van Temse bleken niet helemaal in staat te zijn om de dood van Tim Van Steenbergen opzij te zetten, begrijpelijk ook. Toch had Berchem twee strafschoppen nodig om afstand te nemen van Temse. Berchem sluipt door deze zege dichter bij Londerzeel. Temse zakt weer naar de rechterhelft van het klassement.

RC Lebbeke lijkt de afgelopen weken terug vertrouwen geput te hebben. Toen de wedstrijd tegen Grimbergen vorige week stilgelegd werd stond Lebbeke 1-2 voor en dit weekend werd thuis de maat genomen van Kontich. In de wedstrijd tegen Kontich vielen er trouwens twee rode kaarten en drie penalty's. Eén strafschop werd gemist door De Leeuw, maar toch kon Lebbeke de drie punten thuis houden. Lebbeke boekt dus een belangrijke overwinning in de strijd om het behoud. Voor Kontich is dit verlies uiteraard een slechte zaak.

Met Meldert en Opwijk stonden de twee ploegen tegenover mekaar die nog in de running zijn voor de tweede periodetitel. Hoe dat afloopt weten we mogelijk volgende week. Meldert trok in ieder geval in deze wedstrijd aan het langste eind. Verbroedering Meldert is helemaal gelanceerd en duikt de top vijf in. Opwijk moet Meldert laten gaan in de stand.







Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties