Totti zal fit raken voor het WK

Totti zal fit raken voor het WK
Foto: © SC

Niet voor gevoelige kijkers. Zo waren de beelden waarop Francesco Totti zijn kuitbeen brak in de wedstrijd tegen Empoli. Na onderzoek blijkft dat drie maanden revalidatie zou moeten volstaan om terug volledig fit te zijn. Als de herstelperiode niet langer uitvalt, kan Totti straks toch nog het WK in Duitsland halen.

De professor die Totti geopereerd heeft, zei dat ze zullen proberen hem nog naar het WK te krijgen. De operatie duurde een uur en er werd een metalen plaat aangebracht. Volgens de professor zal alles van Totti zelf afhangen. Het zal twee maanden duren eer Totti weer kan lopen, maar wanneer hij weer zal kunnen voetballen, is een ander verhaal volgens de professor in kwestie.

Een paar dagen voor de fatale blessure, had Francesco Totti nog gewaarschuwd voor wat eventueel kon komen. "Ik krijg veel schoppen op mijn enkels. Meer op mijn rechter dan tegen mijn linker. Het is voetbal en dus neem ik daar vrede mee, maar ik weet niet of ik zo het WK zal halen. Door al die kwaaltjes kan ik na een wedstrijd vaak niet meer doen dan wat fysiotherapie", aldus het boegbeeld van AS Roma.

Het was Empoli-speler Richard Vanigli die in een duel de fatale schop heeft uitgedeeld. Niet alleen brak Totti zijn kuitbeen, ook de enkelbanden raakten beschadigd. Direct na de wedstrijd werd de aanvaller geopereerd en hij wist volgens trainer Luciano Spalletti meteen wat er aan de hand was. 

Ook Italiaans bondscoach Marcello Lippi zei dat er alles aan gedaan zal worden om Totti op het WK te krijgen. De Italiaanse keuzeheer is blij dat er nog net tijd genoeg is om hem weer op te lappen, maar het zal volgens Lippi lastig blijven om voorspellingen te maken. Voor Lippi zou het zonde zijn dat Totti niet meekan naar het wereldkampioenschap omdat de aanvaller een belangrijke speler is in zijn team. Overigens hoeft het niet helemaal nadelig te zijn dat Totti enkele maanden langs de kant moet toekijken. Als hij weer hersteld raakt, komt hij sowieso fitter aan de start dan sommige andere topspelers die wel een heel seizoen speelden, maar tegen dan wel al op hun tandvlees zullen zitten. Zo werd ook Brazilië wereldkampioen omdat het seizoen voorafgaand op het WK in Japan en Zuid-Korea Ronaldo en Rivaldo veelvuldig geblesseerd waren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties