Lierse viert zijn 100 jaar in stijl

Ronny anthonis
| 0 reacties
Lierse viert zijn 100 jaar in stijl
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In een persconferentie gaven de mensen van Lierse en het comité Lierse 2006 de plannen weer voor de viering van het 100-jarig bestaan van de Pallieters. Het moet een mix van cultuur, nostalgie en muziek worden. Een feest waar iedereen die Lierse een warm hart toedraagt zich op één of andere manier in zal kunnen terugvinden.

Het startschot van de vieringen zal gegeven worden in het themacafé van Lierse in het stadion. Dit op de dag waarop Lierse zijn eeuwfeest zal vieren namelijk 6 maart. Op die dag zal ook de tentoonstelling rond Lierse geopend worden voor de pers en de genodigden. Enkele dagen later zal de tentoonstelling ook opengesteld worden voor het grote publiek. 

Ook het internationaal Pallietertornooi voor knapen mocht niet ontbreken. Deze publiekstrekker zet de toekomst van het Belgische voetbal in de kijker en zorgt tevens ook voor mooie affiches. Dit jaar nemen Lierse, Westerlo, PSV Eindhoven, Feyenoord Rotterdam, Willem II, FC Twente/Heracles en het Duitse Bayer Leverkusen deel. Een week later, op 20 mei organiseert Lierse de tweede 'G-voetbaldag'. Iedereen met een handicap kan op het A-terrein van Lierse genieten van enkele 'workshops' onder begeleiding van de kern-spelers en trainer Trost. Voor meer info over dit mooie initiatief kan u terecht op de website www.g-voetbal.be .

Uiteraard mag er ook gefeest worden en dat is een kolfje naar de hand van Lierse-kreuner Walter Grootaers en Felice. Vrijdag 26 mei zet Felice met een speciale editie van het swingpaleis het feestweekend in gang. Zaterdag is het de beurt aan de Kreuners. Het feestweekend zal worden besloten met de verkiezing van het team, de speler en de trainer van de eeuw. 

Om ook de thuishaven van Lierse, de stad Lier, in de bloemetjes te zetten, zullen de kelen mogen gesmeerd worden. Op zondag 3 september zal de grote markt het decor worden van een zangfeest.

Voor meer informatie kan u terecht op de website van Lierse . Binnenkort staat er langs onze kant ook nog een interview op het programma met de drijvende krachten achter het eeuwfeest van Lierse. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties