Belangrijke avond voor NEC en AZ

Geert Bukkems
| 0 reacties
Belangrijke avond voor NEC en AZ
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond word er slechts één wedstrijd afgewerkt in de Eredivisie, namelijk de clash tussen NEC en AZ. Het is voor beide clubs een belangrijke wedstrijd, want het draait zowel in Alkmaar als in Nijmegen de laatste weken niet erg goed.
 
Vooral bij NEC is de situatie ernstig, de club uit Nijmegen behaalde in de afgelopen vier wedstrijden al geen enkele overwinning meer en het absolute dieptepunt werd in de vorige speelronde bereikt toen de Nijmegenaren zelfs verloren van bijna-degradant RBC Roosendaal. Pikant detail is daarbij dat de club uit Roosendaal daarmee de eerste overwinning van het seizoen boekte. Vanavond komt AZ op bezoek en het belooft een lastig duel te worden voor de Nijmegenaren. Lukt het NEC weer eens om te winnen?
 
Bij AZ gaat het de laatste tijd ook niet goed. Eerst werd de club uitgeschakeld in de Uefa-beker door het Spaanse Real Betis. Vervolgens werd het weekeinde daarna in eigen huis ook nog eens verloren van concurrent PSV en daarmee lijkt AZ kansloos voor de titel. Een aantal spelers uit de ploeg van Louis van Gaal speelde bovendien twee (!) dagen geleden ook nog mee in de door Nederland gewonnen oefeninterland tegen Ecuador. Dus het valt te betwijfelen of Louis van Gaal kan beschikken over een fitte ploeg, clubtopscorer Shota Arveladze is namelijk ook nog niet fit genoeg om vanavond mee te doen. Lukt het AZ dus om met beperkte middelen NEC te verslaan en daarmee Feyenoord niet uit het oog te verliezen? [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties