Allianssi naar Ykkönen door maffia

Truyens Himke
| 0 reacties
Allianssi naar Ykkönen door maffia
Foto: © SC

AC Allianssi is er dan toch niet in geslaagd om de licentie voor de Veikkausliiga 2006 binnen te halen. Het niet verkrijgen van deze papieren heeft te maken met de gokmaffia rond de Chinees Ye.
 
Het noodlijdende AC Allianssi heeft van de Finse voetbalbond geen licentie gekregen om het seizoen 2006 in de Veikkausliiga aan te treden. Hierdoor wordt de club gedwongen één divisie te zakken en treed het volgend seizoen aan in Ykkönen. De vrijgekomen plaats wordt niet ingenomen door een ander team en vanaf heden zullen dus slechts 13 ploegen in de hoogste voetbaldivisie actief zijn.
 
Wat vooraf ging …
AC Allianssi zit reeds geruime tijd in slechte papieren en is angstvallig op zoek naar vers kapitaal. In hun zoektocht komen ze één van de stromannen van de Chinees Ye tegen. Deze belooft en schenkt de club een aanzienlijk bedrag in ruil voor zeggenschap in de club. Al gauw vindt er een enorme stoelendans plaats EN wordt de ganse technische staf vervangen door mensen van het entourage Ye. Zo worden Thierry Pister, La Placa en anderen naar Finland gehaald om de club zogezegd aan de titel te helpen. Als kers op de taart wordt eerste doelman Sillanpää Henri naar La Louvière gestuurd om daar te gaan testen. Hij wordt in de topper tegen FC Haka Valkeakoski vervangen door een niets betekende goalie. De wedstrijd wordt een fiasco en meteen is het duidelijk dat er meer aan de hand is. Allianssi wordt geschrapt door alle bookmakers en de Finse bond last een onderzoek in.
Ye, die het niet zo heeft met gerechtelijke onderzoeken, verdwijnt met de noorderzon richting zuiden om nooit terug te keren. De puinhoop die hij achterlaat is immens en valt niet meer op te ruimen.
Allianssi probeert nog te redden wat er te redden valt, maar krijgt geen licentie en moet verplicht degraderen. De club kan van geluk spreken dat het op deze manier zich nog heeft kunnen recht houden en dat het niet geschrapt wordt van de lijsten.
Door dit vooral wordt meteen duidelijk dat Ye zich niet interesseert in het voetbal en de traditie die daaraan vast hangt. Enkel geld is het motief dat deze anti-voetbalman drijft. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties