Porto makkelijk, Boavista weer de boot in

Philippe Crols

Speeldag 27 dit weekend in Portugal. Zaterdag kwamen er twee topploegen in actie. Boavista verloor thuis van Belenenses. Porto daarentegen liet zich niet verrassen en won op eigen veld met 3-0 van Pacos Ferreira.

Porto - Pacos Ferreira  3-0

FC Porto kwalificeerde zich afgelopen week nog voor de halve finales van de Portugese beker en zaterdag ontving de leider de zestiende uit de stand, Pacos Ferreira. Die nummer zestien wist de thuisploeg niet al te veel in de weg te leggen. McCarthy bewees net als in de beker ook nu zijn waarde voor de ploeg van Adriaanse. Hij maakte na een halfuur de 1-0. Dat was ook de ruststand. Beide ploegen stonden nog maar net op het veld in de tweede helft of het tweede Porto-doelpunt was een feit. Adriano verdubbelde de score. Lisandro schoot een kwartier voor tijd de 3-0-eindcijfers op het bord. Porto heeft nu vijf punten meer dan Sporting Lissabon dat nog wel in actie komt dit weekend. Pacos Ferreira blijft op een degradatieplaats staan.

Boavista - Belenenses  0-2

Boavista kende niet zo'n goed weekje. Eerder deze week werd het al uitgeschakeld in de kwartfinales van de Portugese beker en zaterdag was middenmotor Belenenses te sterk. Het was wel lang wachten op de beslissende doelpunten. Twintig minuten voor tijd scoorden de bezoekers een eerste maal. Ze Pedro opende de score. Enkele minuten later verdubbelde Meyong de voorsprong, 0-2 en de thuisploeg helemaal uitgeteld. Boavista mist zo de aansluiting met de top-4, maar heeft nog altijd wel een Uefa-ticket in handen. Belenenses is nu negende, maar staat wel amper zes punten boven een degradatieplaats.