Grote clubs shoppen Lierse-jeugd leeg

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Grote clubs shoppen Lierse-jeugd leeg
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ieder seizoen opnieuw wordt Lierse ermee geconfronteerd. Tal van topclubs komen dan ‘inkopen’ doen in het Lierse jeugdcentrum in Kessel. Voor de sportieve staf van Lierse zijn het vaak harde tijden. Jarenlang steken ze hun tijd, toewijding en kennis in het opleiden van jeugdspelertjes om ze dan later te zien vertrekken naar andere, volgens hen, betere oorden.

Volgens Algemeen Jeugdverantwoordelijke Roger Smets bewijst het anderzijds ook dat ze goed bezig zijn: “Dat topclubs als Anderlecht, Club Brugge en Genk zo geïnteresseerd zijn in onze jeugdproducten, bewijst alleen maar dat we helemaal niet slecht bezig zijn. Dit seizoen zijn er opvallend veel spelers die naar de Brusselse club trekken. Langs de ene kant is het spijtig omdat ons hoofddoel uiteraard doorstroming is naar het eigen eerste elftal, maar anderzijds streelt de interesse van de topclubs ook ons sportieve ego.”

Dat volgens sommige media de hoofdreden van het vertrek van de toptalenten ligt bij het ontbreken van technisch voetbalonderricht, wil Marcel Vets, technisch directeur van de Lierse jeugdafdeling, niet aanvaarden. “Het is klinklare onzin dat onze spelers niet technisch geschoold worden. Onze jongens krijgen elke week specifieke technische training onder andere van de coach van ons nationale zaalvoetbalteam. Daarnaast zijn er nog tal van coördinatietrainingen en onze jeugdcoördinator, David Brocken, houdt zich persoonlijk bezig met onze toptalenten”, aldus Marcel Vets. “Dat het ons ontbreekt aan persoonlijke begeleiding is meteen ook weerlegt. Bovendien hebben we een sociaal maatschappelijke cel die ook de persoonlijke begeleiding van onze jongens verzorgt naast de lijn. Bij de zeer toegewijde vrouwen in die cel kunnen onze jongens met werkelijk al hun problemen terecht. Nee, ik ben ervan overtuigd dat de ware reden van hun vertrek eerder ergens anders ligt, waar Lierse in de huidige financiële situatie niet tegemoet kan treden."

Ondertussen werd bekend dat opnieuw een echt jeugdproduct van Lierse de komende 3 seizoenen aan de A-kern zal toegevoegd worden. De 18-jarige Lintenaar Yoni Buyens tekende deze week immers een contract bij de grote jongens. Wie zei er ook al weer dat de Lierse-jongeren geen kansen krijgen bij het fanionteam?

Met dank aan: Wendy Van den Branden, Persverantwoordelijke K. Lierse S.K. Jeugdafdeling.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties