Bremen en Hertha doen goede zaken

Philippe Crols

In dit overzicht van speeldag 28 kan u samenvattingen vinden van de wedstrijden Bremen en Hertha. Hertha Berlijn lijkt zo stilaan herboren te zijn en klopte Stuttgart. Bremen had aan een doelpuntje genoeg om Frankfurt te kloppen.

Frankfurt - Werder Bremen  0-1

Bremen pakte in Frankfurt drie zeer belangrijke punten mee. Het deed dat met derde doelman Christian Vander in doel, want na een halfuur spelen blesseerde Tim Wiese zich. Het zijn niet meteen de meest fortuinlijke weken voor de Werder-doelman. Toch won Bremen dus nog dankzij het twintigste competitiedoelpunt van Klose. Op twintig minuten van het einde kreeg Werder een strafschop en de spits nam deze kans met beide handen, 0-1 en zo komt Bremen op gelijke hoogte van Hamburg. Frankfurt blijft onderin bengelen.

Hertha Berlijn - Stuttgart  2-0

Hertha Berlijn is toch al enige tijd terug boven water gekomen. De overwinning tegen Werder Bremen van enkele weken geleden zorgde blijkbaar voor de heropleving. Zaterdag ging het al even wisselvallige Stuttgart voor de bijl. Marcelinho maakte voor de thuisploeg beide doelpunten. Na 45 minuten spelen stond er nog een 0-0 op het bord te flikkeren, maar een minuutje na rust opende Marcelinho de score. Twintig minuten voor tijd verdubbelde de Braziliaan van Berlijn de score, 2-0 en dat was ook de eindstand. Berlijn is nu vijfde en Stuttgart staat nog net in de linkerkolom.