Gladbach en Leverkusen zegevieren

Philippe Crols

In Duitsland staat dit weekend speeldag 28 op het programma. Bayern verloor zaterdag kostbare punten tegen rode lantaarn Keulen. Borussia Mönchengladbach versloeg dan weer Borussia Dortmund en Leverkusen liet geen spaander heel van Kaiserslautern.

Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund  2-1

In Gladbach - Dortmund stond de eindstand al aan de rust op het bord. 2-1 dus. Al na zes minuten lukte Rafael de openingstreffer. Zo lang kon de thuisploeg echter niet genieten van de voorsprong, want na een kwartier spelen herstelde Rosicky het evenwicht voor de bezoekers. Gladbach stelde nog voor rust nog orde op zaken met het tweede doelpunt van Rafael. In de tweede helft kregen beide ploegen nog goede kansen. Vooral de thuisploeg liet enkele goede mogelijkheden liggen. Het bleef zo 2-1. Sonck bleef bij de thuisploeg de hele wedstrijd op de bank. Daems speelde dan weer wel 90 minuten mee. Mönchengladbach komt nu op plaats zeven naast Dortmund te staan.

Leverkusen - Kaiserslautern  5-1

Leverkusen maakte zaterdag gehakt van de bezoekers uit Kaiserslautern. Al na negen minuten was het prijs. Barnetta opende de score voor de thuisploeg. De grote man bij Leverkusen was de Bulgaarse spits Berbatov. Hij maakte er vanop de strafschopstip tien minuten voor rust 2-0 van. Op het uur leek diezelfde Berbatov de partij te beslissen toen hij er 3-0 van maakte. Leek, want via Pletsch kwam Kaiserslautern nog een beetje terug in de partij. Het was voor de thuisploeg tot vijf minuten voor tijd wachten vooralleer de definitieve beslissing viel. Fritz maakte de 4-1 en in de absolute slotfase scoorde Berbatov zijn derde van de middag. 5-1 was dus de einstand. Leverkusen is nu zesde en nadert tot op twee punten van Hertha Berlijn. Kaiserslautern staat nog altijd op een degradatieplaats.