Spelen straks zes Belgische ploegen Europees?

Spelen straks zes Belgische ploegen Europees?
Foto: © SC

Speler er volgend seizoen zes Belgische ploegen Europees? Best mogelijk want naast de goede loting voor de Intertoto maakt BelgiĆ« nog steeds kans op Ć©Ć©n van de fair play-tickets. ZoĆ¢ā‚¬ā„¢n ticket wordt uitgedeeld aan een land dat zich voorbeeldig gedraagt en de fair play-regels dus hoog in het vaandel draagt. Drie landen krijgen in totaal zoĆ¢ā‚¬ā„¢n ticket. Enkel de eerste in de rangschikking krijgt zeker een ticket.
 
Elke wedstrijd wordt bijgewoond door een groep Uefa-waarnemers die aan de hand van de criteria punten geven. Als Belgiƫ niet eerste eindigt dan heeft het nog steeds een kans op dat extra Europees ticket, want de overige twee tickets worden verloot onder de deelnemers die een coƫfficiƫnt hebben hoger dan 8. In de periode van 1 juni tot 31 december 2005 had Belgiƫ de beste coƫfficiƫnt. Mocht Belgiƫ een extra ticket voor de Uefa beker in de wacht slepen dan zal dit naar de ploeg met de hoogste fair play-coƫfficiƫnt in Belgiƫ gaan. Enkele ploegen waaronder Beveren en Roeselare komen daar nog steeds voor in aanmerking.
Als alles een beetje meezit heeft BelgiĆ« volgend jaar dus zes deelnemers in Europa. BelgiĆ« kreeg een gunstige positie in de Intertoto en is nu al zeker van Ć©Ć©n ploeg in de Champions League en Ć©Ć©n in de Champions League-voorronde. Daarnaast hebben we twee ploegen in de laatste voorronde van de Uefabeker en dan eventueel het fair play-ticket. [AN]

zie ook: Hoe behoudt Belgiƫ eerste plaats in fair play-ranking
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties