Milan vlot voorbij Chievo, Treviso zakt

Dankzij een hattrick van Kakà nestelt AC Milan zich voor Inter op de 2e plaats in de Serie A. AS Roma staat, in afwachting van de avondwedstrijd Juventus - Fiorentina, op een vierde plaats na winst tegen Lecce. Treviso is de eerste ploeg die zeker is van degradatie.

Na vroeg onheil in San Siro heeft AC Milan uiteindelijk toch nog een vlotte thuiszege behaald tegen Chievo. De wedstrijd startte met 10 minuten vertraging als protest tegen de Inter-supporters die hun eigen spelers aanvielen na de terugkomst van de gewonnen wedstrijd in Ascoli. Na 13 minuten werd de thuisaanhang opgeschrikt: rond de strafschopstip was Pellissier eerder op de bal dan Cafu en in de vlucht schoot hij onhoudbaar voorbij Dida, 0-1! Milan was echter niet van de wijs te brengen en bracht knap aanvalsspel op het veld. Na 28 minuten kwam de verdiende gelijkmaker op het bord: met een precies schot klopte Nesta doelman Fontana, 1-1.
Na de rust was het tijd voor een Kakà-show: de Braziliaan bracht de thuisploeg aan de leiding na 62 minuten, toen hij een gepareerd schot van Inzaghi kon binnentikken: 2-1. Vervolgens diepte hij de kloof verder uit met een penalty, na hands, en de 4-1 in de extra-tijd.

AS Roma nam vlot de maat van Lecce. In de 20e minuut brak de wedstrijd open na een penaltydoelpunt van Mancini. 3 minuten daarna stond het al 2-0: Chivu kopte binnen op hoekschop. Lecce kreeg in de 39e minuut op zijn beurt een strafschop maar Pinardi trapte die een halve meter naast. Na de onderbreking stelde Mancini met z'n 2e van de namiddag de zege veilig: 3-0. De eerredder van Delvecchio in de 93e minuut kwam er maar omdat alle Romeinen al dachten dat de wedstrijd afgefloten was.

Bij de wedstrijden van Lazio is altijd wat te beleven en dat was vandaag niet anders: in Siena gingen de Biancocelesti met 2-3 winnen. De Romeinen liepen al vlug tot 0-2 uit, via Mauri en Rocchi, maar nog voor de rust stonden de bordjes weer in evenwicht. Vergassola en Chiesa zorgden voor de 2-2 tussenstand. Dabo werd de matchwinnaar met de 2-3 in de 50e minuut. Onze landgenoot Mudingayi kwam 5 minuten voor tijd in het veld bij Lazio.

Parma haalde zwaar uit tegen Reggina. De bezoekers werden met een 4-0 pandoering huiswaarts gestuurd. Bresciano en Simplicio scoorden voor rust, na de pauze dikten Contini, op strafschop, en Dessena verder aan. Franceschini haalde bij de bezoekers het einde van de wedstrijd niet na een 2e gele kaart.

In de 'strijd der eilanden' bleven Cagliari en Palermo op 1-1 steken. Suazo scoorde de 1-0 op slag van rust en daar leek het ook bij te blijven maar in de 4e minuut van de toegevoegde tijd wist Di Michele toch nog een punt uit de brand te slepen voor de Rosaneri.

Empoli won van Sampdoria, dat verder wegzakt in de stand. 2 doelpunten van Buscè waren genoeg, want enkel Flachi kon, vanop de stip wat terugdoen: 2-1.

Treviso, met Baseggio, verloor met 3-1 in Messina en is zeker van degradatie. Op 5 speeldagen van het einde is de kloof met de andere ploegen te groot geworden. Fava had wel nog een antwoord op de 1-0 van Floccari, maar na de rust veroordeelden Sculli en Di Napoli de bezoekers tot de Serie B.

Vanavond staat Juventus - Fiorentina nog op het programma: voor beide ploegen van groot belang in de strijd om respectievelijk de titel en de voorronde van de Champions League.