Analyse Tienen dichtbij titel na winst in topper

J. S.
Tienen dichtbij titel na winst in topper

In Derde Klasse B stond dit weekend de 27ste speeldag op het programma. Dé wedstrijd was natuurlijk het treffen tussen koploper KVK Tienen en eerste achtervolger Franc Borains. De Walen waren verplicht om de drie punten mee te nemen uit Vlaams-Brabant, indien het nog kans wou blijven houden op de titel.

Voor rust was de wedstrijd in evenwicht, Franc Borains deed goed mee en maakte het de thuisploeg bij momenten lastig. Tot echte kansen leidde dit echter niet. Het was Tienen dat op voorsprong kwam, Kurt Morhaye zorgde voor de belangrijke openingstreffer. Na rust deed middenvelder Vandevenne de wedstrijd op slot door een vrije trap binnen te trappen. Geebelen zorgde met zijn twintigste van het seizoen nog voor zware 3-0 cijfers. Tienen neemt door de overwinning een voorsprong van vijf punten op Franc Borains, bovendien heeft de ploeg uit de suikerstad nog een wedstrijd te goed in Kelmis.

Dé ploeg in vorm op dit moment is ongetwijfeld Kermt-Hasselt. De Limburgers wonnen op zaterdagavond voor de derde keer op rij, CG Walhain werd met 2-0 het slachtoffer. Lodewijckx opende na een halfuur spelen verdiend de score. In de slotfase stelde Henderix de overwinning met een knap schot veilig. Door de winst krijgt Kermt-Hasselt zelfs uitzicht op de eindronde. De ploeg is genaderd tot twee punten van Olympic Charleroi, dat derde staat. Bovendien staan de Limburgers tweede in de derde periode na Tienen.

KSK Tongeren blijft verrassend in degradatiegevaar staan. De Eburonen kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Doornik. De thuisploeg, die een handvol spelers moest missen, kwam al na twee minuten spelen op voorsprong via Leenders. Na een halfuur spelen zorgde Lachantre voor de gelijkmaker. Na rust wouden beide ploegen wel, maar het spel speelde zich vooral af op het middenveld. In de slotfase kwam Tongeren via een paar gevaarlijke stilstaande fases nog wel enkele keren dichtbij een doelpunt, maar de 1-1 stand bleef op het scorebord staan.

Voor de twee andere Limburgse ploegen is de toestand stilaan kritiek. Bocholt VV ging met 2-1 onderuit op het veld van UR Namur, terwijl ook KESK Leopoldsburg met 2-0 de boot in ging op het veld van CS Verviers. Naaste concurrenten Montegnée en Couillet pakten wel punten, beiden speelden in eigen stadion met 0-0 gelijk tegen respectievelijk Kelmis en Visé.

Sprimont was gisteren al met 2-1 te sterk voor Olympic Charleroi, door de overwinning lijkt de ploeg gered en kan het zich gaan richten op het cruciale duel van volgende week tegen KSK Tongeren. Bij winst is het namelijk verzekerd van de tweede periode en het bijbehorende eindrondeticket.