Analyse Gistel kraakt dit keer niet

Guillaume Belaey
Gistel kraakt dit keer niet

In Vierde A wist rode lantaarn Gistel, in zijn voorlaatste wedstrijd, het eerste competitiepunt te veroveren tegen middenmoter Evergem Center. Anderzijds blijven leider VG Oostende en SV Oudenaarde, met voor beide nog twee wedstrijden voor de boeg, zij aan zij voor de eindspurt naar de titel. Weliswaar heeft de kustploeg één punt meer zodat vooralsnog de pole positie een mentale stimulans zal betekenen om tot het einde vol te houden.

Bij Evergem was trainer Vital Borkelmans met geen tang aan te pakken na de wedstrijd op Gistel. ,, Na 20 minuten staan we met 0-2 voor en leken we op weg naar een riante zege. Een owngoal zorgde er voor dat Gistel kon aansluiten. Toen Steven De Croock nadien nog een strafschop verprutste was het hek helemaal van de dam. Gistel kwam op gelijke hoogte. Slechts enkele Evergemse spelers haalden het gewenste niveau. Gemakzucht, teveel individuele nummertjes zorgden dat we belachelijk werden gemaakt door tieners’’ sneerde de Evergemse trainer.

Leider Oostende wist zonder veel problemen kandidaat-daler SK De Jeugd Lovendegem puntenloos huiswaarts te sturen. In de eerste helft scoorden Derycke en Syx waarna de kustploeg na rust met controlevoetbal naar het eindsignaal stevende.

Tweede titelkandidaat SV Oudenaarde zorgde tegen WS Lauwe voor een vooroorlogse score. Het werd meteen een heus spektakelstuk met de toeschouwers als grote winnaars. Die konden zich vermaken want 10 doelpunten zien scoren is in het nationale voetbal geen wekelijkse bedoening. De thuisploeg liep in de eerste helft snel uit met vier doelpunten al scoorden de bezoekers tweemaal tegen. Na de hervatting ging de thuisploeg op zijn elan door en trof nog driemaal raak terwijl Lauwe nog eenmaal tegenscoorde.

Eendracht Aalte houdt de droom stevig vast om alsnog die barrageplaats te halen. In het duel tegen WIK Eine haalde de thuisploeg zwaar uit. Daarin was Cools, voor het eerst aan de aftrap, de uitblinker met drie doelpunten terwijl Demeyer voor de vierde treffer zorgde. Door deze pijnlijke nederlaag staat Eine nu met anderhalf been in eerste provinciale.

Tussen Gent-Zeehaven en Zottegem werd het een bewogen en spannende wedstrijd. Dat was alvast de mening van Zeehaventrainer Eric Ceulemans. ,,Een puntendeling was wellicht een terechte uitslag geweest. Er zat veel tempo in de match en er werd zeker niet slecht gevoetbald. Eén fase was voldoende om over winst en verlies te beslissen. Frustrerend wellicht voor Zottegem.’’.

Bij Zottegem wees men met de vinger naar de referee. ,,Reeds driemaal floot scheidsrechter Jimmy Cremers een wedstrijd waarin Zottegem was betrokken. Ook het doelpunt dat de nederlaag betekende was niet correct. Een overduidelijke fout op onze doelman maar de ref liet doorspelen waarna Zeehaven scoorde en hij dit goedkeurde. Sorry, ik stel me bewust vragen, ofwel is het onkunde ofwel bewust Zottegem zoeken. We speelden een sterke tweede helft maar achteraf bekeken was het gewoon hopeloos’’ aldus trainer Kris Van Der Haegen.

Verrassend was ook de thuisnederlaag van Wevelgem City in het derby tegen SV Rumbeke. Blijkbaar kan City die zwakke thuisreputatie maar niet van zich afschudden. De bezoekers kwamen fortuinlijk op voorsprong wegens een owndoelpunt via Jouda. Op het kwartier stelde Mikolajczak wel gelijk. In de tweede helft bleven beide ploegen mekaar waard hoewel 20 minuten voor tijd Demey de winninggoal scoorde voor Rumbeke.

Blijkbaar is SV Diksmuide de laatste weken de pedalen kwijt. Ook in het derby bij Winkel Sport konden de bezoekers niet bekoren want met een vroege openingstreffer en eentje op het halfuur zag Diksmuide zijn vijfde plaats overgenomen door de thuisploeg.

In het Henegouwse derby tussen URS Centre en Peruwelz liet de thuisploeg er geen twijfel over bestaan wie van de twee de betere was. Met drie doelpunten via Menten, Ciani en Devillers wist Peruwelz meteen waar het licht brandde. De late tegentreffer van Bula was slechts de klassieke plaaster op het gekende  houten been.