Beveren in beroep tegen beslissing licentiecommissie

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Beveren in beroep tegen beslissing licentiecommissie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na Moeskroen en La Louvière gaat ook Beveren in beroep tegen de beslissing van de licentiecommissie. Die kende Beveren wel zijn licentie toe, maar stelde daarbij wel de voorwaarde dat de club een bankwaarborg van de één miljoen euro die het moet betalen aan het Ivoriaanse ASEC Mimoso moet voorleggen. Beveren kan zich niet vinden in die beslissing en gaat in beroep.

"Dit aanvaarden zou een schoolvoorbeeld zijn van onbehoorlijk bestuur", luidt het bij Beveren. "Daarenboven neemt de licentiecommissie een loopje met de Belgische wetgeving. Door het afleveren van een onvoorwaardelijke bankwaarborg, stelt KSK Beveren zich namelijk bloot om tweemaal de gelden die zij verschuldigd zijn aan Asec Mimosa te moeten betalen. Asec Mimosa kan namelijk de bankgarantie opeisen en zo het derden beslag omzeilen, terwijl KSK Beveren nog steeds gehouden is om de gelden ook aan de derden beslagen uit te betalen."

"Het inwilligen van de eis van de licentiecommissie, betekent per definitie dat we onszelf de strop omleggen", gaat het persbericht van Beveren verder. "We zullen nogmaals herhalen dat we geen enkel probleem hebben om het geld op een geblokkeerde rekening te plaatsen. KSK Beveren is ervan overtuigd dat de beroepscommissie gehoor zal geven en indien dit niet het geval zou zijn, zullen we alle rechtsmiddelen gebruiken om te beletten dat KSK Beveren daden van onbehoorlijk bestuur zou moeten stellen." [TH]    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties