Analyse Bordeaux stelt Champions League veilig

Anthony Van der Planken
Bordeaux stelt Champions League veilig

Girondins de Bordeaux heeft zondag zijn Champions League - ticket veiliggesteld. Bordeaux speelde thuis 2-2 gelijk tegen Le Mans, maar dat bleek voldoende om een plekje bij de eerste drie te verzekeren.

Toch startte de wedstrijd dramatisch voor Bordeaux. Na een kleine twintig minuten trapte Bangoura Le Mans op voorsprong. Gelukkig voor de thuisploeg was er nog Chamakh, die nog voor de rust vanop de stip voor de gelijkmaker zorgde. Na de koffie ging Bordeaux door op zijn elan en kwam het op 2-1 dankzij Darcheville. Grafite zorgde tien minuten voor tijd nog voor de gelijkmaker, maar die kon Bordeaux niet uit de Champions League houden. Le Mans mag door het puntenverlies zijn Europese dromen opbergen.

Ook AS Monaco heeft zijn laatste kans op Europees voetbal verkeken. De Monegasken geraakten thuis niet verder dan 1-1 tegen Nantes. Pas in de laatste minuut kon Chevanton de 0-1 van de bezoekers via Capoue ongedaan maken.

Onderdaan het klassement is alles beslist. Metz, Ajaccio en Strasbourg zijn sinds dit weekend zeker van degradatie naar tweede klasse. Metz verloor met 0-1 van Sochaux, Strasbourg met 1-3 van Nancy en Ajaccio met 0-3 van Nice.

Kampioen Lyon won ondertussen makkelijk van Saint-Etienne, voor wie er niets meer op het spel staat. Een owngoal van Hellebuyck en treffers van Fred, Juninho en Pedretti deden Saint-Etienne de das om.

Ook in Troyes - Toulouse stond weinig op het spel, daar won de thuisploeg met 3-1. [TH]