Belgacom en Telenet bieden niet op beker en Duivels

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Belgacom en Telenet bieden niet op beker en Duivels
Foto: © SC

Belgacom en Telenet hebben geen bod uitgebracht op de televisierechten voor de Beker van België en de Rode Duivels. Dat maakten beide bedrijven bekend. In Vlaanderen deden enkel VTM en VRT een bod op de rechten.

Belgacom en Telenet zijn niet geïnteresseerd in de rechten omdat ze de wedstrijden van de beker en de Rode Duivels niet via hun betaaltelevisiezenders mogen uitzenden. De Belgische wetgeving bepaalt immers dat die wedstrijden enkel op een gewoon net uitgezonden mogen worden. In Vlaanderen brachten VRT en VTM een bod uit. De rechten gaan in vanaf volgend seizoen en worden eind mei toegewezen. Ze bevatten alle bekerwedstrijden en de thuiswedstrijden van de Rode Duivels. Momenteel zitten de rechten bij VTM.

Trouwens Belgacom heeft er sinds vrijdag zijn eerste seizoen als uitzender van de Belgische competitie opzitten. De telecomgroep zond voor het eerst in de geschiedenis van het Belgische voetbal alle wedstrijden rechtstreeks uit. In totaal waren dat er maar liefst 306. Voor het seizoen vreesde men voor de onervarenheid van Belgacom inzake voetbalverslaggeving, maar het bedrijf verbaasde vriend en vijand met zijn professionele uitzendingen. In die mate zelfs dat internationale kenners de Belgische competitie qua verslaggeving tegenwoordig bij de besten van Europa rekent.

Belgacom bracht dit seizoen via VRT en RTBf wekelijks één wedstrijd op het openbare net. Dat zal tot de winterstop van volgend seizoen zo blijven. VRT en RTBf willen het contract met Belgacom nu verlengen en gaan daarover straks praten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties