United maakt zich op voor tweede seizoen in tweede

Niels Hendriks
| 0 reacties
United maakt zich op voor tweede seizoen in tweede
Foto: © SC

Na het verlies van afgelopen donderdag in Lier is de promotie naar eerste klasse erg ver weg voor KVSK United. Lierse telt twee speeldagen voor het einde van de eindronde vijf punten meer dan de Noord-Limburgers. Mathematisch kan het nog maar de voorzitter van United is realistisch en beseft dat de kans op een verlengd verblijf in tweede klasse erg groot is. 

De club werkt dan ook toe naar hun tweede seizoen in tweede klasse. "We gaan ons budget verhogen en nog een vijftal versterkingen aantrekken. Wij waren de best voetballende ploeg van tweede. Maar we kwamen net dat tikkeltje te kort, onze kern was net iets te smal. Weet je, aanvankelijk zag ik het echt niet zitten om opnieuw in tweede aan de slag te moeten, maar enkele besprekingen de voorbije dagen hebben me weer de kracht gegeven om er volle bak tegenaan te gaan. Onder impuls van Paul Heylen gaan we ons budget nog wat verhogen en op sportief vlak gaan we nog een vijftal versterkingen binnenhalen. Ik weet dat het heel moeilijk wordt het huidige seizoen te evenaren, maar onmogelijk is het niet,"  aldus United-voorzitter Paul Cremers in hbvl."

Van de huidige ploeg verdwijnen er drie spelers. Wouter Scheelen trekt naar Westerlo en ook Davy Oyen gaat in eerste klasse aan de slag bij Roeselare. De bijna 36-jarige Frank Machiels maakt een einde aan zijn actieve voetbalcarrière. Marcos Pereira en Davy Heymans staan dicht bij een nieuwe overeenkomst en ook Kalulika zal allicht aan de Gestelsedijk blijven ondanks interesse uit eerste klasse. De jongeren Matthias Trenson en Randy van Heijnsbergen tekenden al bij KVSK United en ook Robin Peeters van Geel zal allicht de overstap naar de nummer twee uit tweede nationale maken als de eindronde afgelopen is.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)

Nieuwste reacties