Cafu vrijgesproken *UPDATE*

K M
| 0 reacties
Cafu vrijgesproken *UPDATE*
Foto: © SC

    
Het zou best wel eens kunnen dat Cafu volgend seizoen niet in actie kan komen. Het parket van Rome eist een celstraf van negen maanden voor de Braziliaanse verdediger. De speler van AC Milan wordt immers in verdenking gesteld in een affaire met het valselijk verwerven van de Italiaanse nationaliteit. Eind deze week volgen de uitspraken.
 
De feiten dateren uit de periode 1998-1999 ofwel het tweede seizoen dat Cafu aan de slag was bij AS Roma. Zijn echtgenote, Regina Feliciano, heeft toen documenten gebruikt die zouden moeten aantonen dat haar voorouders Italianen waren om zo sneller aan de Italiaanse nationaliteit te geraken. Zo kon ook Cafu sneller overschakelen naar de Italiaanse nationaliteit wat voor hem en zijn club AS Roma talrijke voordelen opleverde. Die documenten zouden echter vals zijn.
 
Procureur Angelantonio Racanelli eist niet enkel een gevangenisstraf voor Cafu. De Braziliaanse spelermakelaar Cristoforo Colombo hangt een celstraf van vijftien maanden boven het hoofd, AS Roma-voorzitter Franco Sensi tien maanden en Feliciano, Cafu en Gustavo Bartelt negen maanden. Bartelt is een voormalige aanvaller van AS Roma die in dezelfde periode als Cafu aan de Italiaanse nationaliteit is geraakt. Hij werd in november 2001 door de Italiaanse voetbalbond al eens voor één jaar geschorst.

UPDATE 19u16: Het tribunaal van Rome heeft dinsdag alle aanklachten verworpen en zodoende zijn de negen beklaagden, waaronder Cafu en Sensi, vrijgesproken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties