Italië wint makkelijk, Tsjechië mag naar huis

Ronny anthonis

Italië won vandaag makkelijk van Tsjechië en plaatste zich zo als groepswinnaar voor de tweede ronde. Tsjechië van zijn kant moet het WK verlaten.

De Tsjechen begonnen het best aan de partij met een zeer bedrijvige Nedved. Na tien minuten moest Buffon goed plat op een schot en even later was het alweer Nedved die de Italiaanse doelman tot een save dwong. Materazzi mocht al na een kwartier opdraven ter vervanging van een geblesseerde Nesta. De Italianen kwamen weinig of niet in het spel voor, een kopbal van Gattuso die net over ging was hun belangrijkste wapenfeit. Enkele minuten later kwamen de Italianen dan toch tegen de gang van het spel in op voorsprong. Het was invaller Marco Materazzi die met een kopbal de score opende. Italië controleerde rustig en loerde op de counter met een snelle Gilardino. Tot overmaat van ramp kreeg de Tsjech Polak net voor rust een tweede gele kaart na een schop op Totti.

De tweede helft zette de trend van de eerste helft gewoon door. De Italianen speelden in een zetel toen ook tijdens de rust Tsjechië op de hoogte was van de voor hen nadelige stand in de andere partij. De Tsjechen geloofden er niet meer in en lieten de Italianen komen, enkel Baros en tot tweemaal toe Nedved konden Buffon nog bedreigen, een gelijkmaker hing echter nooit echt in de lucht. De voorsprong uitdiepen lukte ondanks de vele kansen ook niet voor de Italianen. Net voor tijd kwam de 2-0 toch op het bord via een perfecte counter, Inzaghi mocht van aan de middenlijn helemaal alleen op doel af en faalde niet.

Het WK van de Tsjechen is voorbij na een zwakke partij tegen een goed georganiseerd Italië. [AN]