De Witte had liever andere bondsvoorzitter gezien

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
De Witte had liever andere bondsvoorzitter gezien
Foto: © SC

Enkele weken geleden werd François De Keersmaecker verkozen als nieuwe voorzitter van de Belgische Voetbalbond. Gent-preses Ivan De Witte had liever een andere winnaar gezien. Met De Keersmaecker zal de Bond weer jaren stilstaan of zelfs achteruitgaan, zo vertelt De Witte op Sporza.

"Ik spreek me niet uit over de nieuwe namen aan de top van de bond", legt De Witte uit. "Want dat zou niet fair zijn en je moet iedereen een kans geven, maar in het algemeen is die hele zaak ongelukkig verlopen. Dit is geen goeie zaak voor het Belgische voetbal. Ik vermoed dat De Keersmaecker een heel integer en degelijk man is, maar voor geen enkele impuls zal zorgen in een doorbraak binnen de bond. Het zal een status-quo of zelfs achteruitgang zijn."

De Witte hekelt zich ook aan de houding van de Bond tegenover het omkoopschandaal. "Het afgelopen seizoen hadden we met de zaak-Ye een gigantisch schandaal in onze competitie. Nu hoor je daar niks meer over. In bondskringen doet men alsof er nooit iets gebeurd is. De behandeling lijkt bijna in de doofpot gestoken. Van de destijds genomen maatregelen kwam er trouwens niets in huis. Dat irriteert me enorm."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties