Oliveira leidt Sao Paulo naar finale Copa Libertadores

Dave Sentobin

Ricardo Oliveira was gisteravond de grote man bij Sao Paulo. De Braziliaanse club won met 3-0 van het Mexicaanse Guadalajara en de Braziliaanse spits had in alle drie doelpunten een voet. De heenmatch hadden de Brazilianen ook gewonnen met 0-1. Het is al de zesde keer in elf deelnames dat Sao Paulo zich plaats voor de finale van de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse Champions League. De Braziliaanse ploeg is ook huidig titelhouder.

De wedstrijd begon nochtans niet geweldig voor de thuisploeg. De Mexicanen kregen nog voor het half uur een penalty van scheidsrechter Giménez. De flamboyante doelman van Sao Paulo, Rogério Ceni, redde de bal van Ramón Morales. Onmiddellijk daarna kwamen de Brazilianen op voorsprong dankzij Leandro. Net voor rust maakte Mineiro er 2-0 van. En vlak na rust maakte Oliveira de klus af met de 3-0. Héctor Reynoso werd nog uitgesloten bij de bezoekers.

Oliveira speelt momenteel op uitleenbasis bij Sao Paulo. De Braziliaan is nog eigendom van Betis Sevilla en wordt zelfs deze maand nog terug in Andalusië verwacht. Vanavond kent Sao Paulo zijn tegenstander. Het Braziliaanse Internacional neemt het op tegen het Paraguayaanse Libertad. De heenwedstrijd eindigde op een doelpuntloos gelijkspel. De finale van de Copa Libertadores wordt op 9 en 16 augustus gespeeld.