Benfica heeft nog werk, Arsenal amper of niet

Philippe Crols

Dinsdagavond werden al twee heenwedstrijden uit de derde voorronde van de Champions League afgewerkt. Arsenal en Benfica begonnen als favoriet aan hun duel. Beide maakten die rol ook min of meer waar al moeten de Portugezen in eigen huis allicht toch nog wel op hun hoede zijn voor Austria Wien. Arsenal kan over een week rustig achterover leunen in de terugwedstrijd tegen Dinamo Zagreb.

Dinamo Zagreb - Arsenal  0-3

De kans dat Arsenal over een week in het gloednieuwe Emirates Stadium dus nog in de problemen komt lijkt vrij klein na de riante winst in Zagreb. Toch hielden de Kroaten een helft lang goed stand tegen het team van Arsene Wenger. Na rust brak de veer echter bij de thuisploeg. Op het uur ging het in twee minuten tijd van 0-0 naar 0-2 na doelpunten van de Spanjaard Fabregas en de Nederlander Van Persie. De wedstrijd was meteen zo goed als gespeeld. De jonge Spaanse verdedigende middenvelder van de Gunners maakte er tien minuten voor tijd met zijn tweede van de avond nog 0-3 van. Arsenal met anderhalf been in de Champions League.

Austria Wien - Benfica  1-1

Wie nog niet met anderhalf been in de Champions League zit is het Portugese Benfica, al heeft het in Oostenrijk wel een goede uitgangspositie bij elkaar gevoetbald. Na een kwartier spelen al had goudhaantje Nuno Gomes er 0-1 van gemaakt. De ex-club van Didier Dheedene knokte zich echter wel terug in de partij en kwam nog voor rust op gelijke hoogte. Tien minuten voor het rustsignaal scoorde Blanchard de gelijkmaker. In de tweede helft werd er niet meer gescoord en dus kan het volgende week in Lissabon nog spannend worden, al moet Benfica normaal gezien de klus zonder veel problemen kunnen klaren.