Willem II verslaat FC Utrecht

Jimmy Wouters

Willen II heeft voor een eerste kleine verrassing gezorgd door op de eerste speeldag in eigen huis te winnen van FC Utrecht. De mannen van Dennis van Wijk wonnen met 2-1.

De partij kon echter niet beter beginnen voor de Domstedelingen. Na vier minuten spelen, kopte Fortuné na een vrije trap de 0-1 al tegen de netten. Na twaalf minuten legde de scheidrechter dan het spel noodgedwongen stil. Hij vond dat wegens hevige onweders de veiligheid van de spelers en publiek in het gedrang gekomen was.

Die onderbreking (zo'n veertien minuten) deed de thuisploeg kennelijk deugd. Willem II kwam beter in de wedstrijd en kwam via een betwiste penalty langszij. Het doelpunt werd gemaakt door El Hamdaoui

De tweede helft was vervolgens heel boeiend om volgen. Beide ploegen waren mekaar waard en zochten de aanval. Vooral Caluwé was namens Utrecht erg bedrijvig. Maar alle pogingen van de Belg werden door Peersman gestopt. Ook Willem II kreeg via Redan enkele goede kansen, maar hij wist er slecht eentje vlak voor tijd te benutten.