Borgerhout maatje te sterk voor derdeklasser

Maandagavond oefende Zvc Borgerhout tegen derdeklasser Rajah Atlas uit Sint-Amands. De derdeklasser plooide zich dubbel tegen de verjongde eersteklasser, maar moest toch duidelijk zijn meerdere erkennen. Borgerhout haalde het met 9-4.
Frank Luypaert koos voor Talhaoui in doel met voor zich Joundi, Kasmi, Ajouaou en nieuw gezicht Redwan Zeroual als target in de spits. Al in de 2de minuut grijpt een bezoeker ongelukkig met de hand naar de bal en mag Mohamed Joundi van op de stip aanleggen.
Hij zet deze kans feilloos om. (1-0, strafschop)

In de 6de minuut heft Youssef Hallouz buskruit in de voet met een uithaal van op afstand maar Talhaoui keert . Een sterke Zeroual prikt tegen met een harde punter, maar ook de bezoekende doelman weet deze bal nog te keren.
In de 8ste minuut controleert Redwan Zeroual een pas op borsthoogte en levert dan een knap vluchtschot af waartegen de goalie geen verhaal heeft. (2-0)

Ook Farid El Balouti trapt in de 11de minuut stevig op doel. In een tegenstoot schakelen de bezoekers snel om van verdediging naar aanval  en het is Yunes El Amraoui die de aansluitingstreffer lukt wanneer hij op de juiste moment aan de 2de paal opduikt. (2-1)

Op het kwartier legt Nordien El Farissi de bal klaar voor Hzaïne maar de doelman pakt.
In de 17de minuut haalt dezelfde Yunes El Amraoui uit vanuit de tweede lijn en door een pak verdedigers die Talhaoui het zicht op het spel verhinderen. (2-2)

In de 24ste minuut schakelt Ahmed Ajouaou zijn mannetje uit en hij heeft dan een gekruist schot in de verste hoek in petto waartegen de doelman kansloos is. (3-2)

Nog voor de pauze (er werd beslist om 2 maal 30 minuten met doorlopende tijd te spelen ) diept opnieuw Ahmed Ajouaou de voorsprong verder uit wanneer hij met Zeroual de één/twee aangaat en dan zelf de bal naast de doelman tegen de touwen prikt. (4-2)
In de tweede helft vervangt de jonge Tsabounti in doel zijn collega Morad Talhaoui.
Rajah Atlas weet de schade een hele tijd te beperken. De eerste 10 minuten van de tweede helft blijven ze uitstekend overeind en meer ze komen regelmatig opzetten en spelen hun rol van sparringpartner meer dan behoorlijk.
Maar dan ontbindt opnieuw Ajouaou al zijn duivels en eerst via een knappe combinatie met Hzaine en Joundi zorgt Ahmed Ajouaou voor de afwerking en de 5–2, én even later ook voor 6-2. Voor nummer zeven tekent opnieuw Redwan Zeroual die sterk kan doorzetten en laag binnen schiet. (7-2)

Youssef Hallouz weet dan te milderen met een schot door het pak dat naast de staak binnen gaat. (7-3).
Maar twee minuten later vergroot Jamal El Yahiaoui opnieuw de kloof na een solo door het centrum van de bezoekende defensie. (8-3)
In overleg met doelmantrainer Marc Rampaert komt Talhaoui er de laatste 5 minuten opnieuw in om als 5de man te gaan mee voetballen. Met een leeg doel zijn de risico’s bij balverlies uiteraard zeer groot. In de 58ste minuut aarzelt Youssef Hallouz geen seconde om zijn kans te wagen en van op de eigen helft mikt hij het leer aan de overkant in het mandje. (8-4)

De eindstand komt tot stand wanneer Joundi klaar kijkend Yassine Hzaïne bij de tweede paal weet te bereiken en die niet aarzelt om af te werken. (9-4)
In de slotfase krijgt Borgerhout nog een terechte 10meter mee, maar Talhaoui kan zijn doelpunt van tegen Forcom Antwerpen Elite niet overdoen en schiet op de paal.