Analyses 2006/2007 - KV Oostende

bernie de vuyst
| 0 reacties
Analyses 2006/2007 - KV Oostende
Foto: © SC

1. Inleiding

De kustjongens zijn razend ambitieus en beschikken over een budget van maar liefst 1,5 miljoen euro. Op zeer korte termijn wil KVO terug naar eerste klasse. Enkele grote namen werden daarom ook binnengehaald.
Oostende wil tevens de strijd om de West-Vlaamse voetbalfan aangaan. Daarom werkte de club samen met verscheidene handelaars een gratis abonnement-formule uit.

2. Ploeg

Oostende wou zijn ploeg versterken en lijkt daarin geslaagd met enkele goede transfers. Ervaren spelers zoals Sidney Lammens (RBC) , Ricky Begeyn (Dender) en Harald Meyssen (Cercle) moeten aan de kar kunnen trekken. Jonge talenten zoals Lionel Lord (Fortuna Sittard), Guy Bates (Darlington), Yasar Beytullah (WS Woluwe), Erdinç Kurtulus (AA Gent), Robin Muller van Moppes (Ajax) en Bassalia Sakanoko (AA Gent) kunnen zeker verrassen. De transferhonger van de kustploeg is nog niet gestild, want Sergiy Serebrennikov (Club Brugge) is immers nadrukkelijk in beeld.
Willy Wellens is de nieuwe trainer die KVO naar de top van de ranking moet coachen.

3. Geschiedenis

KV Oostende ontstond in 1981 toen VG en AS Oostende fuseerden. De club startte meteen in derde klasse waar men jaar na jaar net naast de titel greep. In 1992 was het dan toch uiteindelijk prijs voor KVO. Het seizoen daarop promoveerde Oostende zelfs meteen naar eerste klasse. Twee seizoenen duurde het verblijf in de hoogste afdeling. In 1998 speelde de kustploeg opnieuw in eerste, maar ditmaal voor één seizoen. Daarna ging het bij KVO flink bergaf met als dieptepunt de degradatie naar derde afdeling in 2001. Na de promotie in derde (2003) en tweede (2004) speelde Oostende in het seizoen 2004/2005 weer in de hoogste reeks. Welgeteld één seizoen duurde het avontuur in de Jupiler League. Afgelopen seizoen eindigde Oostende op een magere 10de plaats.

4. Infrastructuur

KV Oostende werkt zijn thuiswedstrijden af in het Albertparkstadion dat plaats biedt aan 10709 toeschouwers. Er zijn 1760 zitplaatsen, 5615 overdekte staanplaatsen, 3000 niet-overdekte staanplaatsen en 334 business-seats.
De jeugdploegen spelen en trainen op het stedelijk sportcomplex De Schorre.


5. Prognose

De club koestert niet onterecht steile ambities. Een plaatsje in de eindronde moet er zeker inzitten en eventueel zelfs meestrijden voor de titel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties