Willebroek en Wetteren kunnen voor eindronde gaan

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Willebroek en Wetteren kunnen voor eindronde gaan
Foto: © SC

In het tweede deel van de seizoensvoorbeschouwing van derde klasse A worden de teams die wellicht in de middenmoot van het klassement zullen vertoeven, bekeken. Verder richten we ons ook al op de eindronde. Ploegen als Willebroek-Meerhof en Wetteren zijn immers twee kandidaten wat betreft de eindrondetickets.

Willebroek-Meerhof

Deze fusieclub staat bekend als een ambitieuze club. Willebroek-Meerhof geraakte vorig seizoen echter niet verder dan de middenmoot en wil nu een stapje dichter bij de top komen. Niet onterecht, want er werden enkele goede aankopen gedaan. Ondermeer Ringo Jacobs werd naar Willebroek gehaald. De kleine kern kan wel een nadeel zijn. Er mogen dus niet teveel vaste waarden geblesseerd uitvallen.
 
Prognose: eindrondekandidaat.

Standaard Wetteren

Wetteren heeft een prachtig seizoen 2005-2006 achter de rug. Wetteren was zelfs de beste ploeg uit de terugronde. Het vertrek van Koen Schockaert naar Sint-Niklaas kan echter een zware aderlating betekenen. Het is zeer de vraag of Evens, De Ly, Van Driessche en Reyns dit kunnen opvangen. Voor de rest is wel heel de kern behouden. Standaard Wetteren valt dus zeker niet uit te sluiten wanneer het gaat om kandidaten voor de eindrondetickets.

Prognose: eindrondekandidaat.

SV Oudenaarde

Van de vijf nieuwkomers die uit vierde klasse komen, is dit één van de beteren. Oudenaarde speelde vorig seizoen kampioen en kocht zeer goed aan. Er spelen veel spelers met tweede klasse-ervaring. Denk maar aan Ottoy, Van Den Bossche, De Langhe, Coulibaly. Met Abdelaziz Nouhass(ex-Roeselare) heeft Oudenaarde een goede afwerker in huis. De ploeg mag zich dan ook opmaken voor een rustig seizoen in derde klasse. Indien alles meezit, maf Oudenaarde misschien nog dromen van meer.

Prognose: middenmotor. De subtoppers gaan het ook niet onder de markt hebben met deze club. Mits een goede start kan Oudenaarde zich misschien zelfs mengen in de debatten om de eindronde.

RC Mechelen

Vele van de spelers die vorig seizoen de hoge verwachtingen niet konden inlossen, zijn vertrokken. Racing trok voor het huidige seizoen een portie jong geweld aan, aangevuld met een brok ervaring. Enkele spelers uit provinciale kwamen naar Mechelen, maar deze hebben wel al derdeklasse-ervaring. In de persoon van Guy Diomi heeft RC Mechelen ook een sluipschutter in de rangen.

Prognose: middenmotor.

Diegem

Diegem doet het al enkele jaren goed in derde klasse met een vrij beperkt budget. Met Mike Pauwels en Omar Goundafi werden enkele talentvolle aanvallend ingestelde spelers uit vierde klasse aangeworven. Diegem zal zich ook dit jaar goed weren en vormt altijd een moeilijk te bespelen ploeg. Op het kleine veldje in Diegem vallen er weinig punten te rapen.

Prognose: middenmotor.

Torhout

Dit is ook een ploeg die het vele clubs moeilijk kan maken. Torhout zag met Vandendriessche en De Sutter wel twee goede aanvallers vertrekken. Ook Bram De Ly, de leider in de Torhoutse defensie, ging weg. Een verrassing zoals twee seizoenen geleden toen een periodetitel werd behaald, zit er wellicht niet in. Waarschijnlijk krijgt Torhout het iets moeilijker dan andere jaren.

Prognose: middenmotor.            
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties