Analyse Ja, eersteklassers lieten zich verrassen

Philippe Crols
| 0 reacties
Ja, eersteklassers lieten zich verrassen
Foto: © SC

De DFB Pokal heeft zoals elk jaar voor enkele verrassingen gezorgd tijdens de eerste ronde. Met Werder Bremen en Hamburg vlogen er meteen twee topteams uit. Verder mochten met Energie Cottbus, Arminia Bielefeld en Mainz nog eens drie andere eersteklassers hun bekerdromen opbergen.

Het was al een voorbode toen op vrijdag derdeklasser Osnabruck tweedeklasser Braunschweig klopte. Op zaterdag hadden ook heel wat eersteklassers het behoorlijk moeilijk. Er was eerst de zeer moeizame zege van rode lantaarn Hannover bij derdeklasser Dresden en ook co-leider Nürnberg kwam met de schrik vrij in Cloppenburg. Ook bij Leverkusen brak het angstzweet uit toen er tegen tweedeklasser Koblenz strafschoppen genomen moesten worden. Het liep voor de eersteklasser wel goed af.

Dan liepen de verrassingen binnen. Werder Bremen, Hamburg en Cottbus vlogen er een na een uit. Bremen ging na het nemen van strafschoppen onderuit tegen Pirmasens. Hamburg ging er eveneens tegen een derdeklasser uit. Stuttgart Kickers won in een spectakelstuk met 4-3 en dus is het exit Hamburg. Ook eersteklasser Cottbus zien we dit jaar niet meer terug in de DFB Pokal, al was hun uitschakeling tegen tweedeklasser RW Essen minder verrassend dan de andere twee.

Toch had niet elke eersteklasser het moeilijk. Schalke 04 won zo bijvoorbeeld overtuigend met 1-9-cijfers tegen het tweede elftal van Hansa Rostock. Ook Dortmund en Stuttgart kenden niet echt veel problemen. Bochum en Frankfurt kwalificeerden zich ook, maar daar was het dan ook mee gezegd. Ook bekerwinnaar Bayern kwalificeerde zich en dat ging zeer moeizaam tegen St Pauli. Pas in de verlengingen werd de 1-2-overwinning behaald.

Op zondag noteerden we ook de uitschakeling van twee eersteklassers. Bielefeld vloog eruit tegen Prullendorf en Mainz was niet opgewassen tegen Saarbrucken. Verder waren er op de zevende dag van de week nog onverwachte uitschakelingen van München 1860 en Hansa Rostock.

Voor het overige maakten alle favorieten hun rol ook waar op zondag al ging dat vaak niet zonder slag of stoot. Zo kon Wolfsburg pas in de slotminuten afstand nemen en had Hertha BSC verlengingen nodig. Aachen en Gladbach hadden een redelijk makkelijke namiddag.

Zo zit de eerste ronde van de DFB Pokal er alweer op. We hebben zoals elk jaar opnieuw enkele verrassingen gekregen met de uitschakelingen van Werder Bremen en Hamburg als absolute uitschieter. Bayern is zo zijn twee grootste concurrenten voor een nieuwe Pokal-zege misschien al kwijt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties