Lyon overklast Real Madrid opnieuw

Dirk Pieters

Olympique Lyon is er opnieuw in geslaagd om in de Champions League te winnen van het grote Real Madrid. De Franse topclub, vijf maal kampioen in evenveel seizoenen, kende weinig problemen met de Spaanse club. Het werd 2-0 na negentig minuten.

Al voor de pauze zat Lyon op rozen. Na elf minuten was het al raak. Fred zorgde met een fraaie lob voor de openingstreffer. Even later verdubbelde Florent Malouda bijna de score maar Iker Casillas had een schitterende redding in huis. Iets over het half uur lukte het dan toch. Ex-Chelsea speler Tiago schoot de bal tegen de netten na een voorzet van Sidney Gouvou. Het was een ware bestorming op het doel van Casillas. De Spaanse doelman moest alert zijn op pogingen van Juninho en Fred. Lyon mocht gaan rusten met een oververdiende 2-0 voorsprong.

De tweede helft begon Lyon iets rustiger en voor de eerste keer deze wedstrijd kreeg Casillas vijf minuten geen werk op te knappen. Real probeerde iets te doen en Fabio Capello haalde Beckham naar de kant voor Guti. Veel veranderde er niet aan het zwakke spel van Real Madrid. Het bleef 2-0 en zo won Lyon opnieuw verdiend van Real madrid. [TH]