Frankfurt wint, Hertha en Leverkusen gelijk

Kristof Blomme

Eintracht Frankfurt heeft een grote stap gezet naar de poules van de Uefa-cup. De Duitsers waren met 4-0 te sterk voor Brondby. Hertha en Leverkusen speelden gelijk. Hertha speelde op eigen veld 2-2 tegen OB Odense. Leverkusen behaalde een scoreloos gelijkspel bij Sion.

Eintracht Frankfurt heeft een schitterende uitgangspositie behaald tegen het Deense Brondby. De Duitsers wonnen de partij met 4-0. Nochtans werd de rust bereikt met een brilscore op het bord. Vijf minuten na de pauze lieten de bezoekers zich echter van hun kleinste kant zien. Eerst kreeg Kildentoft rood toen hij de bal met de hand uit het doel sloeg. Rood en strafschop voor Frankfurt dus. In het tumult dat daarop volgde moest ook Howard met rood van het veld. Thurk liet zich niet van de kook brengen en bracht Frankfurt vanop de stip 1-0 voor. Tegen negen bezoekers kon Frankfurt verder uitlopen. Twintig minuten voor het laatste fluitsignaal mocht Thurk nog eens aanleggen vanop elfmeter en opnieuw scoorde hij. Uiteindelijk werd het nog 4-0 wanneer Thurk, met zijn derde van de avond, en Köhler de netten vonden.

Hertha BSC moest het eveneens opnemen tegen een Deense tegenstander. Zij deden het minder goed, 2-2 werd het daar. Na amper zeven minuten was de thuisploeg al op achtervolgen aangewezen toen Simunic zijn eigen doelman verschalkte. Hertha probeerde wel terug te vechten en vijf minuten voor de rust bracht Gimenez Hertha langszij. Vlak na de pauze zorgde Kevin Boateng voor de 2-1 voorsprong. Even later zette Oliveira de 2-2 eindstand op het bord.

Leverkusen, ten slotte, speelde 0-0 gelijk bij het Zwitserse Sion. Voor de pauze was Leverkusen duidelijk de betere ploeg. Veel kansen kregen de Duitsers echter niet. Er werd vooral vanop afstand geprobeerd. Toch kregen beide ploegen één goeie mogelijkheid. Regazzoni kopte naast namens Sion, Barnetta vond vlak voor de pauze Vailati op zijn weg. Na de rust kwam Leverkusen ei zo na op voorsprong toen Barbarez hard op de paal knalde. Gescoord werd er niet, waardoor alles beslist wordt in de return.