Kan Leuven aansluiten bij de top?

Joeri De Ren
| 0 reacties
Kan Leuven aansluiten bij de top?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

OH Leuven, de ploeg van de zuinige zeges, de gelijke spelen en de gele kaarten. Zo zou je de fusieploeg uit het Leuvense het best kunnen omschrijven momenteel. Een team met veel talent en een gezonde mix aan jeugd en ervaring. De ploeg diende reeds tegen Mechelen, United en Hamme aan te treden. Na zes speeldagen staat het team zesde op slechts enkele punten van de tweede in het klassement, Mechelen. Met de topper Mechelen-Antwerp in het verschiet en de wedstrijd Oostende-Tubeke daar bovenop zit stijgen in het klassement er voor Leuvenaars dan ook in mits winst tegen SK Deinze. Deze laatste werd onderaan het klassement verwacht, maar verrast vriend en vijand met degelijk spel en veel enthousiasme.

Leuven klaagt niet over de huidige positie in de rangschikking. De ploeg diende reeds heel wat blessures te slikken en bovendien is ook de kaartenlast niet gering. Het feit dat zoveel kaarten opgelopen worden is een uiting van de inzet en de gretigheid van de kern, maar ook van de onervarenheid van sommige jongens die in hun jeugdig enthousiasme al eens durven overkoken. Buyuk en Sbaa keren terug uit schorsing. Doelpuntenmachine Brogno, waar veel van verwacht wordt dit jaar, is onzeker. Geruchten doen echter de ronde dat dit nieuws gelanceerd werd om de tegenstander zout in de ogen te strooien. Vastmans is geschorst en Ruytinx, Ugo, Remy, Berghmans en Lisembard zijn geblesseerd. Er worden opnieuw enkele duizenden toeschouwers verwacht voor deze partij in de middenmoot. Leuven hoopt alvast winst te kunnen boeken en op te klimmen in de rangschikking. Indien de fusieploeg voeling kan blijven houden met de subtop, dan zouden ze nog wel eens een gevaarlijke buitenstaander kunnen worden wanneer al de geblesseerden terugkeren en de ploeg op kruissnelheid draait. Met 7 gemaakte doelpunten en 5 tegen is de balans niet slecht, maar iedereen beseft dat de trefzekerheid er nog op verbeteren kan.

Deinze wist zich vorig jaar met het nodige geluk te handhaven in de reeks. Na een wel zeer lang en moeilijk seizoen leek het erop dat het dit jaar niet veel beter zou worden. Dat was buiten de inbreng van enkele getalenteerde jongeren gerekend. Het nieuwe Deinze loopt niet over van de ronkende namen, maar is een ploeg die drijft op vastberadenheid en kracht. Bijna elke wedstrijd wordt gewonnen of verloren met slechts 1 doelpunt verschil. Deinze blijkt voor veel tegenstanders (vraag maar aan KVSK United en KV kortrijk) een taaiere brok dan verwacht. Enkel Mechelen wist in competitieverband vlot afstand te nemen van de kleine ploeg. In de Beker van België kostte het hen dan alweer meer moeite. Mits winst kan Deinze zelfs doorstoten naar de subtop, hetgeen een onverhoopte weelde is voor het team. Voor deze wedstrijd is Dejonckheere geschorst en keert Coulibaly terug na schorsing. Lambin en Chibani zijn geblesseerd, terwijl Houzé dan weer hersteld is en terug aansluit bij de groep.

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties