Onderstreept Oostende zijn ambities?

Joeri De Ren
| 0 reacties
Onderstreept Oostende  zijn ambities?
Foto: © SC

Aan de kust ontvangt titelpretendent Oostende de semi-Brusselaars van Tubeke. Het belooft een boeiende avond te worden. Oostende haalde 6 op 6 in de laatste twee thuiswedstrijden, maar Tubeke haalde reeds meer punten buitenshuis dan in het eigen stadion. Met 6 doelpunten tegen mag Tubeke er prat op gaan zelfs, statistisch toch zeker, een van de betere verdedigingen te hebben van tweede klasse.

Op de eerste speeldag na (tegen huidig leider Dender) verloor de kustploeg nog niet. De laatste weken steeg, onder impuls van Harald Meyssen, het spelpeil ook nog bij de kustjongens. Een ploeg die nog wekelijks groeit lijkt toch aanspraak te kunnen maken op een favorietenrol. Oostende ging vorige week winnen op het veld van Dessel dankzij twee doelpunten van Guy Bates, de bij Newcastle gevormde spits die al enkele malen zijn talent liet bewonderen. Met Lionel Lord hebben ze er gelijk nog een vlot scorende speler bij, maar deze moet geschorst toekijken van aan de zijlijn. Doelpunten maken is dus alvast geen probleem. De nul houden achteraan is dan weer veel meer een uitdaging. Enkel tegen Eupen wist Oostende dit daadwerkelijk te doen. Een ander opmerkelijk feit is toch dat er bij Oostende veel consistentie zit in de opstelling en de ploeg. Maar liefst 4 spelers speelden reeds alle wedstrijden volledig en voor 4 anderen geldt dat ze bijna of net meer dan 5 wedstrijden speelden gemiddeld. Analysten lezen hier dan van af dat kaartenlast en of blessurelast de ploeg wel eens zuur zou kunnen opbreken. Volgens ons moet Oostende toch goed genoeg gewapend voor een seizoen bovenaan het klassement.

De tegenstander Tubeke staat hoger gerangschikt dan velen hadden verwacht voor het seizoen. Volgens velen is dit enkel een gevolg van hun redelijk makkelijke openingsprogramma met wedstrijden tegen Dessel, Tienen en RC Waregem. Deze wedstrijden werden alen gewonnen, maar ook Hamme werd in bedwang gehouden. Tegen Antwerp en KVSK United werd dan weer verloren. Is dit niet het typische profiel van een subtopper ? Volgens het bestuur van Tubeke zou de ploeg nog beter kunnen doen mits er meer aanvallende slagkracht zou zijn. In het tussenseizoen verdween een deel van de aanvallende kracht en Thiam kon tot nu toe niet brengen wat ervan verwacht werd. Om het aanvallende compartiment te versterken werd deze week de beloftevolle, doch niet onbesproken, aanvaller Christophe Lepoint aangetrokken (=> lees hier). Tegen Oostende is de aanvaller echter nog niet speelgerechtigd. Vandamme en Dimitriadis ontbreken door blessures en Thiam werd niet geselecteerd voor deze wedstrijd.

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)

Nieuwste reacties