Ronse - Dessel : Strijd tegen de degradatie ?

Joeri De Ren
| 0 reacties
Ronse - Dessel : Strijd tegen de degradatie ?
Foto: © SC

Ronse en Dessel spelen vandaag een 6-puntenwedstrijd. Voor Ronse is de opdracht eenvoudig. Als er thuis niet gewonnen wordt van andere zwakkere broertjes zoals Dessel dan is er voor de club weinig hoop op redding aan het eind van dit seizoen. Uiteraard vraagt iedereen zich af of de club het zelfs al volhoudt tot het einde van het seizoen. Voor de start van de competitie waren er al duidelijke financiële zorgen en naar verluid is deze situatie er nog lang niet op verbeterd, integendeel.

Dessel speelde best al enkele aardige wedstrijden, maar verzilverde dit niet met punten. Uiteindelijk zijn de Kempenaren na zes speeldagen reeds onderaan de rangschikking beland en dienen zij vandaag te winnen willen ze niet helemaal onderaan bengelen. De verre verplaatsing dient alvast gemaakt te worden zonder Vandenwijngaert (gekwetst) en Imagbudu (geschorst). Vooral het ontbreken van het breekijzer op het middenveld zou voor Dessel wel eens een zware aderlating kunnen blijken op bezoek bij de amateurs uit Ronse.   Opvallend is dat Dessel zeer veel doelpunten slikt.  In 6 wedstrijden reeds 17 tegendoelpunten, dat zijn er bijna 3 per wedstrijd. 

Ronse van zijn kant ziet eindelijk Boukhelifa hersteld van blessures en deze is dan ook voor het eerst inzetbaar. Karani en Lauwers zijn dan weer geschorst voor deze partij. Buyssens is terug beschikbaar daar hij zijn schorsing heeft uitgezeten. Ronse Dient te winnen wil het alsnog een beetje vertrouwen opdoen voor de rest van deze lange competitie.  De vraag echter is wie de doelpunten dient te scoren.  Ronse is dit seizoen volledig onmachtig in de voorste linies.  Het scoorde nog maar 2 doelpunten in 6 wedstrijden en kreeg er maar liefst 13 tegen.  Bij verlies blijft de ploeg op de taalgrens troosteloos onderaan het klassement bengelen en lijken ze reeds veroordeeld tot een lang en ellendig seizoen met bovendien weinig inkomsten. Het is aan de spelers vandaag om te bewijzen wat ze waard zijn en om de punten thuis te houden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)

Nieuwste reacties