Woflsburg & Bochum winnen nipt

Woflsburg & Bochum winnen nipt
Foto: © SC

In de tweede hoofdronde van de DFB-Pokal kwamen dinsdag twee ploegen in actie die onderaan de eerste Bundesliga staan. Bochum en Wolfsburg wisten zich te plaatsen, maar veel overschot hadden ze hoegenaamd niet tegen hun tegenstanders uit de tweede klasse.
 
Wolfsburg – SC Freiburg  1-0
 
Wolfsburg, dat gedeeld voorlaatste staat in de Bundesliga, kreeg SC Freiburg op bezoek. Op zich een haalbare kaart, want Freiburg staat slechts in de middenmoot van de tweede klasse. Ondanks het feit dat ze daar stonden hielden ze toch lang stand in Wolfsburg. Mike Hanke maakte pas na zeventig minuten het enige doelpunt van de partij. Op dat moment stond de tweedeklasser ook al vijftig minuten met een man minder te spelen na de vroege uitsluiting van Diarra. Wolfsburg bekert dus wel verder.
 
Bochum – Karlsruhe  3-2
 
Verder bekeren doet ook Bochum, maar ook dat had het zeer moeilijk. Nochtans had de rode lantaarn uit de eerste Bundesliga snel een 2-0-voorsprong bij elkaar gevoetbald tegen de nummer twee uit de tweede Bundesliga. Gekas en Butscher maakten de doelpunten. Net voor rust lukte Porcello echter de aansluitingstreffer voor de bezoekers. Diezelfde Porcello zorgde op het uur zelfs voor de gelijkmaker. Toch mag Bochum verder, want in de slotminuten maakte Butscher zijn tweede van de avond en die volstond dus voor de kwalificatie.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties