Bizar en abrupt einde voor Heurtebis

Luc Goderis
| 0 reacties
Bizar en abrupt einde voor Heurtebis
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tony Heurtebis, de reservedoelman van FC Nantes, moest deze week onmiddellijk een einde maken aan zijn carrière.  De 31-jarige doelman kreeg op de training een bal zó hard op het hoofd dat hij er blijvende letsels aan overhield.

Na het ongelukkige incident op training wees een scan uit dat Heurtebis er een gevaarlijke bloedprop dicht bij de hersenen aan overhield.  Zijn profcarrière verder zetten was geen optie en de Fransman moest met onmiddellijke ingang een punt achter zijn carrière zetten.

De afgelopen twee seizoenen stond Heurtebis amper tijdens vijf competitieduels onder de lat voor Nantes.  Bij zijn vorige clubs was hij wel telkens de eerste doelman.  Hij begon in 1995 zijn carrière bij Stade Rennes, waar hij vier seizoenen het doel verdedigde.  Daarna trok hij voor vijf jaar naar Troyes om uiteindelijk via Brest bij Nantes te belanden.

De doelman speelde 238 wedstrijden tijdens zijn loopbaan.  De laatste wedstrijd uit die rij speelde hij op 16 september laatstleden toen hij tegen Valenciennes onder de lat stond voor Nantes.

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties