Analyse Plots voert VFB Stuttgart Bundesliga aan

Philippe Crols
| 0 reacties
Plots voert VFB Stuttgart Bundesliga aan
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was een drukke week in Duitsland wat betreft het voetbal in de Bundesliga. In een week tijd werden er drie speeldagen afgewerkt. Het gevolg: een nieuwe leider en rode lantaarn. VFB Stuttgart is de ploeg die momenteel de Bundesliga aanvoert en Mainz is dan weer de hekkensluiter. 

Vrijdagavond openden Werder Bremen en Borussia Dortmund speeldag twaalf. Deze wedstrijd kreeg meteen een verrassende winnaar, want niet thuisploeg en op dat moment nog leider Werder, maar wel de bezoekers uit Dortmund gingen met de drie punten aan de haal. Het moet wel gezegd worden dat Dortmund een kaars mocht branden voor doelman Weidenfeller.  

Bayern München profiteerde de dag erna maximaal van de uitschuiver van Bremen. Het won in Leverkusen, maar dat gebeurde niet zonder slag of stoot. Tien minuten voor tijd kwam Leverkusen nog 2-1 voor, maar in de laatste tien minuten boog Bayern de achterstand nog om in een 2-3-overwinning. Bayern staat nu op de vierde plaats op vier punten van de nieuwe leider, VFB Stuttgart. Leverkusen komt voorlopig niet weg uit de rechterkolom. 

Schalke 04 herleeft opnieuw. Het team van trainer Slomka staat na de overtuigende 4-0-overwinning van zaterdag tegen Mainz opnieuw op gelijke hoogte van Bremen en op een punt van leider Stuttgart. Voor de thuisploeg een opsteker na een aantal slechte weken. Voor Mainz gaat het ondertussen helemaal de foute kant op. Het staat na twaalf speeldagen afgezonderd op de laatste plaats met amper acht punten. 

Acht punten, dat is er eentje minder dan VFL Bochum. Dat speelde zaterdag gelijk in en tegen Hertha Berlijn. De bezoekers liepen zelfs uit tot 1-3, maar in de slotfase moest de ploeg uit het Ruhrgebied alsnog een gelijkspel toestaan. Het werd uiteindelijk dus 3-3 waardoor Bochum wegkomt van de laatste plaats en Berlijn de voeling met de top verliest. 

De grootste verrassing tot dusver is zonder twijfel Arminia Bielefeld. Voor het seizoen nog onder de categorie 'degradatiekandidaten' geplaatst, maar na twaalf speeldagen mooi op plaats vijf gepositioneerd. Zaterdag smeerde het Frankfurt zijn eerste thuisnederlaag aan. Dat gebeurde meteen in stijl, het werd 0-3. 

HSV won opnieuw niet, maar speciaal is dat al lang niet meer, of toch? Het team van de geblesseerde Kompany kreeg met Borussia Mönchengladbach een ploeg over de vloer die buitenshuis nog geen enkel puntje wist te sprokkelen. Een voorsprong werd laat in de wedstrijd nog uit handen gegeven waardoor het degradatiespook blijft ronddwalen in en rondom Hamburg. Gladbach komt dankzij dit punt niet veel vooruit en is inmiddels ook afgedwaald naar de onderste regionen. 

Wolfsburg won afgelopen weekend eens niet en dat is nieuw, want de ploeg in vorm zat aan een negen op negen voor het aan de partij tegen Cottbus begon. Mike Hanke scoorde in die partij echter niet en dan is het niet verwonderlijk dat Wolfsburg op nul doelpunten bleef steken. Wolfsburg en Cottbus staan respectievelijk op plaatsen acht en negen en doen het dus zeer goed. 

Dankzij de uitschuiver van Bremen op vrijdag kon Stuttgart de leiding overnemen in Hannover. Dat gebeurde zondag ook. Makkelijk werd het niet voor de bezoekers, maar gewonnen werd er wel, 1-2. Hannover blijft daardoor in degradatiegevaar verkeren terwijl Stuttgart de ietwat verrassende leider is na twaalf speeldagen. 

Nog op zondag speelden Alemannia Aachen en Nürnberg gelijk. Het werd 1-1. Met een gelijkspel kom je echter niet echt veel vooruit en dat weet Nürnberg als geen ander. Het won en verloor nog maar twee maal, maar speelde in Aachen al voor de achtste maal gelijk.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties